Liisamaija Laaksonen ja Jaakko Ryhänen

ÄIDILLE

Esitys on poistunut ohjelmistosta

Pieni näyttämö Tunnelmallinen matineaesitys kaikkein rakkaimmalle

Ken painoi hellintä rintaa vastaan?
Ken aamutähtenä valvoi lastaan
ja päivänpaisteena lämmön loi?
Oma äiti armas!

Suomalaisten rakastama näyttelijä-lausuntataiteilija Liisamaija Laaksonen ja karismaattinen oopperalaulaja Jaakko Ryhänen juhlistavat äitiyttä tunnelmallisessa äitienpäiväaaton matineassa.

Lämminhenkisen iltapäivän aikana kuullaan sanataidetta ja laulumusiikkia äitiyden monista kasvoista iloineen ja suruineen. Laaksonen lausuu koskettavasti kautta aikain merkittävimpien kotimaisten runoilijoiden, kuten Eeva Kilven, Aulikki Oksasen ja Paavo Cajanderin tekstejä. Ryhänen tulkitsee sykähdyttävästi suomalaisten huippusäveltäjien laulumusiikkia pianotaiteilija Tuuli Takkalan säestyksellä.

Liisamaija Laaksonen on merkittävän uran tehnyt suomalainen näyttelijä, käsikirjoittaja, laulaja ja lausuja. Hän on tullut tunnetuksi niin televisiosta, valkokankaalta kuin lukuisten kotimaisten teattereiden näyttämöiltä.  Hänet on palkittu tunnetuimmista rooleistaan Jussi-patsain, Kultaisella Venlalla, Pro Finlandia-mitalilla sekä Suomi-palkinnolla. Jaakko Ryhänen lukeutuu maineikkaampiin oopperalaulajiimme. Hän aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1972 ja on sittemmin esiintynyt merkittävimmillä ooppera-areenoilla ympäri maailman. Ryhäsen konserttiohjelmistossa on teoksia säveltäjäsuuruuksilta, kuten Bachilta, Händeliltä, Mozartilta ja Beethovenilta, ja hän on tehnyt yhteistyötä kansainvälisesti huomattavimpien kapellimestarien kanssa. Ryhäselle on myönnetty Pro Finlandia -mitali vuonna 1989.

Esitys oli ohjelmistossa toukokuu 13, 2017 - toukokuu 13, 2017

Kesto noin 1 tunti 10 min, ei väliaikaa

LAUSUNTATAITEILIJA Liisamaija Laaksonen
OOPPERALAULAJA Jaakko Ryhänen
PIANOTAITEILIJA Tuuli Takkala

×
<a href="https://flic.kr/s/aHskPSYT6t" target="_blank">Click to View</a>
Katso koko kuva-albumi tästä ×
×
×
×
×
 

Ajankohtaista