AIE

(10.9.2012 - 23.3.2013)

Kuka elämästäsi päättää?

“Aie on kaunis teatterikokemus. Käsikirjoituksena ja ohjauksena näytelmä on varmasti Michael Baranin tähänastisista töistä paras.” Martti Mäkelä, Skenet LUE KOKO ARVIO

Vanha aviopari, Tyyne ja Leo, pakkaa autonsa ja suuntaa illaksi kesähuvilalleen. Ongelmiensa kanssa kamppaileva nuori nainen, Minttu, tapaa sattumalta Riskilän, elämässään sivuraiteelle ajautuneen lääkärin. Heitä yhdistää yksi asia: jokainen on tehnyt suuren päätöksen. Mitä kaikkea heille ja heissä ehtii tapahtua yhden päivän aikana?

Aie kertoo kaksi tarinaa ihmisarvoisen elämän etsinnästä. Ainutkertaisista tarinoista kasvaa laajempi kuva yhä kovenevien arvojen maailmasta, jossa oireita hoidetaan sairauksia parantamatta. Aie on pysähdyttävä puheenvuoro ajankohtaisessa keskustelussa siitä mihin rajaan saakka yksilöllä on oikeus päättää omasta elämästään. Samalla se on myös laulujen ja lämpimän huumorin sävyttämä kuvaus jaettujen hetkien merkityksellisyydestä, erilaisten elämänvalintojen syistä ja seurauksista, väistämättömän kohtaamisesta sekä suuresta, pakahduttavasta rakkaudesta.

Aie on Michael Baranin yhdeksäs, ja viides Kansallisteatterille kirjoittama näytelmä. Oopperoiden Isän tyttö (2007) ja Yhden yön juttu (2011) tapaan Aie on syntynyt yhteistyössä säveltäjä Olli Kortekankaan kanssa.

Kesto: 1 tunti 55 minuuttia  (ei väliaikaa)

Esityksessä poltetaan teatterisavukkeita ja käytetään strobovaloja.

ROOLEISSA AIE Ismo Kallio, Kreeta Salminen, Seela Sella

PIANISTI Kristian Attila/Jukka Nykänen

OHJAUS Michael Baran
VISUAALINEN SUUNNITTELU Kimmo Viskari
MUSIIKKI Olli Kortekangas
VALOT Ilkka Niskanen
ÄÄNET Juha Kerkola
NAAMIOINTI Petra Kuntsi

KUVAT JA VIDEOT