Zodiak – Uuden tanssin keskus esittää: CULLBERG-BALETTI & DEBORAH HAY

FIGURE A SEA

Esitys on poistunut ohjelmistosta

Suuri näyttämö Tanssivierailu suoraan Euroopan huipulta!

Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä nähdään tammikuussa 2017 ainutlaatuinen tanssivierailu suoraan nykytanssin huipulta. Figure a Sea tuo yhteen ruotsalaisen maineikkaan Cullberg-baletin ja amerikkalaisen post-modernin tanssin legendan Deborah Hayn. Teoksen hienostuneen äänimaiseman on luonut yhtä legendaarinen Laurie Anderson.

Cullberg-baletti on Ruotsin kansainvälisesti tunnetuin tanssiryhmä. Ensemble on kahden viimeisen vuoden aikana luonut voimakkaasti nahkansa. Ryhmää vuodesta 2014 johtanut Gabriel Smeets on kutsunut vieraileviksi koreografeiksi sellaisia nimiä kuin Edouard Lock, Jefta van Dinther ja Trajan Harrell ja ohjannut ryhmän suoraan eurooppalaisen nykytanssin ytimeen.

Figure a Sea -teoksessa Cullberg-baletin tanssijat saavat koreografikseen elävän legendan. Vuonna 1941 syntynyt Deborah Hay on ollut amerikkalaisen nykytanssin tärkeimpiä vaikuttajia aina 1960-luvulta lähtien.

Figure a Sea on isolle ryhmälle luotu, vuoroveden lailla aaltoileva nykytanssiteos. Hayn ainutlaatuinen, tanssijan valppaaseen läsnäoloon perustuva tapa luoda koreografiaa saa suuren ryhmän myötä uusia, runollisia ulottuvuuksia.

Figure a Sea’ssa tanssija ja näyttämö näyttäytyvät loputtomien mahdollisuuksien merenä. Hay haastaa tanssijoiden älyn, kauneuden ja nopeuden eikä jatkuvassa liikkeessä olevassa esityksessä tapahdu mitään sattumalta. Teoksen avainsanoja ovat helppous, tarkkuus, näkyvyys, monitulkintaisuus ja samankaltaisuus.

”Figure a Sea on ajatuksia herättävä, virtaava ja erittäin kaunis teos. – – Harvoin on teoksen nimi ollut yhtä runollisen täsmällinen ja virkistävän moniulotteinen.” Örjan Abrahamsson, Dagens Nyheter

Teosesittely Lavaklubilla la 14.1. klo 18.15–18.45
Taiteilijatapaaminen teatterisalissa su 15.1. esityksen jälkeen

Figure a Sea -ensi-ilta oli syyskuussa 2015 Tukholman Dansens Husin Suurella näyttämöllä. Vierailu toteutuu Kansallisteatterin ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen yhteistyönä.

Esitys oli ohjelmistossa tammikuu 14, 2017 - tammikuu 15, 2017

1 tunti

TANSSIJAT | DANCERS 15 tanssijaa Cullberg-baletista ja freelance-kentältä mm. Suomesta

KOREOGRAFIA |CHOREOGRAPHY Deborah Hay
SÄVELTÄJÄ | COMPOSER, MUSICAL SCORE Laurie Anderson
VALOSUUNNITTELU | LIGHTING DESIGN Minna Tiikkainen

TUOTANTO | PRODUCTION Cullberg Ballet (Sweden)
YHTEISTUOTTAJAT | CO-PRODUCTION Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsinki; Peak Performances @ Montclair State University, New York (USA); Balletto di Roma, Rooma (Italia); Centro per la Scena Contemporanea – Comune di Bassano del Grappa (Italia); CCAP, Tukholma (Ruotsi)

TUKIJA | SUPPORTED BY the Italian Cultural Institute, Tukholma

ENSI-ILTA | PREMIERE 24.9.2015, Dansens Hus, Tukholma (Ruotsi)

×
<a href="https://flic.kr/s/aHskAYEj41" target="_blank">Click to View</a>
Katso koko kuva-albumi tästä ×
×
×
×
×
 

Ajankohtaista