KUKA ON KAVERI?

(15.5.2012 - 21.3.2013)

Maaru on innokas luonnonystävä ja lintubongaaja, joka lähtee puolukkaretkelle metsään uuden kaverinsa Kaarlon kanssa. Jännittävän metsäseikkailun aikana Kaarlo alkaa kuitenkin käyttäytyä kummallisesti, ja Maarun on löydettävä vastaus vaikeaan kysymykseen: onko Kaarlo hänen todellinen kaverinsa?

Kuka on kaveri?
käsittelee ystävyyden rajoja. Mitä voi sallia itselleen tehtävän? Mihin vetää omat rajansa? Vuorovaikutteinen esitys kohtelee lapsia tasavertaisina ja päästää lapset vaikuttamaan esityksen kulkuun. Näyttelijät Mari Lehtonen ja Ilja Peltonen pohtivat yhdessä lapsikatsojien kanssa ystävyyden olemusta, ja lapset auttavat roolihenkilöitä selviämään ongelmistaan.

”Välillä on tosi jännää, välillä hurjan hauskaa, välillä vähän tuhmaa ja tyhmääkin. Tilanteet käyvät paikoin todella kiperiksi ja tyypit ärsyttäviksi. Silti kokonaisuus tuntuu täydellisen turvalliselta ja yllättävä loppu mukaan lukien realistiselta. Aikuiselle esityksen paras anti yleisön moraalipohdintojen ohella on seurata lapsia, jotka eläytyvät ja luvan kanssa osallistuvat. Siis: millainen on hyvä kaveri? ”Sellanen kun sä!” yleisö kailottaa Maaru Myyrälle. ”Sellanen kun mä!” kuuluu eturivistä.” Suna Vuori, Helsingin Sanomat

Kuka on kaveri? kantaesitettiin Kansallisteatterin Willensaunan näyttämöllä keväällä 2012. Esityksestä valmisteltiin kiertueversio, joka kiersi Helsingin Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhetyön yksiköissä toukokuussa 2012.

Kiertueaikataulu (pdf)

Kesto: 45 minuuttia (lisäksi loppukeskustelu)
Esitystä suositellaan alakouluikäisille lapsille.

Esitystapahtuman vuorovaikutuksellisuus onnistuu lastensuojelun yksiköissä parhaiten, kun esitystä seuraa kerrallaan n. 15 lasta.

Esitys on tilattavissa lastensuojelun yksiköihin maaliskuussa 2013, kysy lisää tuottaja Roosa Vaverkalta: roosa.vaverka [at] kansallisteatteri.fi .

ROOLEISSA KUKA ON KAVERI? Mari Lehtonen

OHJAUS Olka Horila

KUVAT JA VIDEOT