LÄHTÖ

(22.5. - 25.5.2013)

Lähtö on WHS:n, Suomen kansainvälisesti menestyneimmän visuaalisen teatterin ryhmän ensiesiintyminen Kansallisteatterissa. Kalle Nion ohjaus tuo näyttämölle onnettomuuden yhdistämän, toisistaan vieraantuneen pariskunnan, joka harhailee keskellä unenomaisia kuvia ja illuusioita. 1800-luvun taikurien näyttämöilluusioista inspiraatiota saaneen arvoituksellisen teoksen tunnelmat vaihtelevat absurdin huumorin ja tragedian välimaastossa. Pinnan alta ulospääsyä etsivät tunteet tulevat näkyviksi esineiden ja vaatteiden taianomaisissa muodonmuutoksissa.

Suomen kantaesitys. Neljä näytäntöä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 22.—25.5.2013.

Kesto: 1 tunti 5 minuuttia (ei väliaikaa)

WHS
Vuonna 2002 perustetun WHS -ryhmän sirkukseen, taikuuteen ja esineteatteriin pohjautuvat teokset ovat olleet paitsi nykysirkuksen terävintä kärkeä, myös osa teatterikentän tuoreimpia uudistusvirtauksia. WHS on kiertänyt 14 aiemmalla esityksellään yli 30 eri maassa esiintyen yli sadassa teatterissa maailman merkittävimmillä teatteri-, nukketeatteri- ja sirkusnäyttämöillä. Lisätietoja www.w-h-s.fi

Yhteistyössä Les Migrateurs, Théâtre de Hautepierre Strasbourg, WHS ja Suomen Kansallisteatteri

Esityksen tekemistä ovat tukeneet: Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen keskustoimikunta ja Alfred Kordelinin Rahasto.

SUUNNITTELU Työryhmä
OHJAUS Kalle Nio
KOREOGRAFIA Vera Selene Tegelman ja Kalle Nio
ESIINTYJÄT Kalle Nio ja Vera Selene Tegelman
PUVUSTUS  Mila Moisio ja Kaisa Rissanen
VALAISU Jere Mönkkönen
MUSIIKKI JA ÄÄNISUUNNITTELU Samuli Kosminen
VIDEOPROJISOINNIT Matias Boettge & Kalle Nio
TUOTANTO WHS

KUVAT JA VIDEOT