MAANINKAVAARA

(3.1.2012 - 18.5.2013)

“Jokainen matka on yhtälö, jossa ynnätään taitettu matka ja sen aiheuttamat tunteet.”

“Pelkistetyn, mutta taidokkaan sovituksen ja ohjauksen ansiosta Maaninkavaarasta paljastuu kirkas ja puhutteleva ydin, esitys jossa kaikki on kompaktisti kohdallaan.”  Eeva Kemppi, Turun Sanomat

Sinivalkoista urheiluhulluutta äärirajoilla! Miika Nousiaisen romaaniin pohjautuva näytelmä lähettää isän ja tyttären uudelle ratakierrokselle, jossa maitohapoille menevät sekä ruumis että mieli.

Maaninka ja Elevaara, Paasikivi ja Kekkonen, Coe ja Ovett, Ohukainen ja Paksukainen, tai vaikkapa Martti ja Sirkka. Parivaljakoita kaikki. Mutta miten kävi Martille ja Sirkalle? Kävi niin kuin “nuorelle ja lupaavalle”, joka päätti pitää vähän taukoa harjoittelussa. Huomasi olevansa pelkkä “ja”. Eli aina palataan harjoitteluun.

Entä miten käy Martille ja Heidille, valmentajalle ja kestävyysjuoksijalle, isälle ja tyttärelle?

Martti Huttusella oli tavoite: Suomen kestävyysjuoksun maineen palauttaminen. Tytär Heidi alkaa tavoitella unelmaa. Harjoittelu saa yhä pakkomielteisempiä ja absurdimpia sävyjä, ja kohta ollaan jo liian vakavan kysymyksen äärellä. Näytelmässä Heidi selvittää, kenen unelmasta lopulta oli kysymys.

Kesto: 1 tunti 20 minuuttia (ei väliaikaa)

ROOLEISSA MAANINKAVAARA MAANINKAVAARA

DRAMATISOINTI JA OHJAUS Minna Leino
LAVASTUS JA PUVUT Anna Sinkkonen
VALO-, ÄÄNI- JA VIDEOSUUNNITTELU Petri Tarkiainen
NAAMIOINTI Heikki Nylund

KUVAT JA VIDEOT