MIIKA NOUSIAINEN

METSÄJÄTTI

(8.4.2013 - 24.10.2014)

KANTAESITYS OLI WILLENSAUNASSA 10.4.2013

Melankolinen komedia metsäteollisuuden ja metallimusiikin maasta

“Pinnalta rento ja humoristinen Metsäjätti on pohjimmiltaan koko metsistä eläneen Suomen joutsenlaulu.”
Maria Säkö, Skenet

Pasi ja Janne ovat parhaat kaverukset, jotka ovat varttuneet Törmälän vaneritehtaan varjossa — henkireikänään metallimusiikki. Elämä on kuitenkin heittänyt miehet eri teille. Pasi on paennut luomaan uraa Helsinkiin, ja teininä isäksi tullut Janne on jämähtänyt töihin tehtaaseen. Tiet kohtaavat taas, kun Pasi saa harvinaisen paskamaisen komennuksen työnantajaltaan Metsäjätiltä. Kun oman kylän poika palaa lapsuudenmaisemiin pukuherrana ja YT-paperit salkussaan, kasassa on ainekset kaikkeen muuhun kuin aurinkoiseen jälleennäkemiseen. Tehdassotkun sakeutuessa Pasi ja Janne löytävät edestään asioita, jotka luulivat jättäneensä taakse.

Metsäjätti on lempeän surumielinen kertomus ystävyyden voimasta, ainoasta pysyvästä pörssikurssista muutosten maailmassa.  Tarina maalaa hilpeän tunnistettavaa ajankuvaa Suomesta 1980-luvulta nykyaikaan. On se vaan muuttunut. Maailma.

Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi vuonna 2011. Metsäjätin ohjaa ja dramatisoi Kansallisteatterissa debytoiva Aleksis Meaney.

Kesto: 2 tuntia 20 minuuttia

Esityksessä käytetään teatteriusvaa sekä voimakkaita valo- ja ääniefektejä.

Tehtäväehdotuksia (pdf)

ROOLEISSA METSÄJÄTTI

Jani Karvinen, Pirjo Määttä ja Heikki Pitkänen

OHJAUS JA DRAMATISOINTI Aleksis Meaney
LAVASTUS JA PUVUT Katri Rentto
VALOT Ilkka Niskanen
ÄÄNET Juha Kerkola
VIDEOT Pyry Hyttinen
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Tuire Kerälä

KUVAT JA VIDEOT