NENÄPÄIVÄ

(5.11.2012 - 25.4.2013)

Hellä komedia harharetkestä Keravalle

Mikko Rimmisen Finlandia-palkittu teos Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä!

Aina Bergrothin dramatisoima ja Arto af Hällströmin ohjaama näytelmä avaa Rimmisen kirjaan jopa tyystin uusia tulkintatasoja, hukkaamatta silti kirjan lämmintä pohjavirettä.” Ilkka Kuosmanen, Etelä-Suomen Sanomat

Nenäpäivä on vääntöä ja vetoa sydämessä aiheuttava aikalaiskomedia, joka kertoo keski-ikäisen Irman suuresta seikkailusta Keravalle. Eräänä tavallisena syyspäivänä Irma lähtee Hakaniemestä Keravalle noutamaan peikonlehteä — ja seikkailu alkaa. Saadakseen tekosyyn soittaa tuntemattomien ihmisten ovikelloja yksinäinen Irma tekeytyy kyselytutkijaksi. Samalla Irma tulee vääjäämättä sotkeutuneeksi ihmisten elämään, kenties enemmän kuin olisi tarpeenkaan. Uusien tuttavuuksien myötä Irman elämä mullistuu, ja hetken ajan mahdotonkin tuntuu mahdolliselta: että ihmiset olisivat yhdessä ja mukavia toisilleen.

”Herra paratkoon, mikä kokemus! Saavuin matkoilta Nenäpäivän ensimmäisiin lukuharjoituksiin ja jännitin ja pelkäsin niin, ettei nukkumisesta tullut edellisenä yönä mitään.
Oman tekstin kuuleminen on jo lähtökohtaisesti hirveää. Mutta katso: kun Sari Puumalainen avasi suunsa, kuulin heti että Irmahan se siellä puhuu, eikä kenelle hyvänsä vaan juuri minulle. Suhde omaan kynäilyyn katosi samoin tein; jäljelle jäi ainoastaan väkevä läsnäolon tuntu.
Sama tunne tuli kaikkia muitakin hahmoja kuunnellessa. Itse en kirjoittaessani ole koskaan osannut kokea ripaustakaan ammattilaisuutta, ja niinpä näyttelijöitä kuunnellessa elämys oli jokseenkin järisyttävä: nähdä ja kuulla samaan aikaan silkkaa ammattitaitoa ja toisaalta jotakin sellaista selittämätöntä, joka tulee suoraan sydämestä.
Ei voi kuin ihmetellä ja ihailla sitä hienoa työtä, jota yhtä lailla näyttelijät, ohjaaja kuin dramaturgikin tekevät juuri sillä ammattimaisuuden ja sydämenasiuuden rajapinnalla.”
Mikko Rimminen

Kesto: 1 tunti 55 minuuttia

Esityksessä käytetään voimakkaita valoja.

Nenäpäivä-teatteripaketti sisältää liput parhailta mahdollisilta paikoilta, käsiohjelman ja illallisen – hinta 98 € (sis. alv 14%). Lue lisää!

Adlibris-nettikirjakaupasta Mikko Rimmisen Nenäpäivä tarjoushintaan 9,90€. Tilaa tästä.

ROOLEISSA NENÄPÄIVÄ NENÄPÄIVÄ NENÄPÄIVÄ NENÄPÄIVÄ NENÄPÄIVÄ NENÄPÄIVÄ Pekka Autiovuori, Elena Leeve, Ylermi Rajamaa

DRAMATISOINTI Aina Bergroth
OHJAUS Arto af Hällström
LAVASTUS JA PUVUT Markus Tsokkinen
VALOSUUNNITTELU Aslak Sandström
ÄÄNISUUNNITTELU Iiro Iljama
NAAMIOINTI Pauliina Manninen ja Heikki Nylund

KUVAT JA VIDEOT