Saavutettavuus

Pyrimme toiminnassamme huomioimaan saavutettavuuden. Järjestämme näytäntökausittain muiden muassa kuvailutulkattuja tai viittomakielisiä esityksiä.

Kevätkaudella 2017 osa Macbeth-näytännöistä on tekstitetty sekä suomeksi että englanniksi. Tekstitystä voi seurata omalta mobiililaitteelta tai laitteen voi lainata Kansallisteatterista ennen näytäntöä. Lue lisää!

Sisäänkäynnit kartta

 

Pyörätuolipaikat

Suuren näyttämön pyörätuolipaikat sijaitsevat ensi parvella. Suuren näyttämön hissi on Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Pienellä näyttämöllä pyörätuolipaikka on kolmannen rivin päässä salin vasemmalla puolella. Willensaunassa ja Omapohjassa paikka on lähellä katsomon sisäänkäyntiä. Lavaklubi on esteetön.
Avustajan paikkalipun hinta on 8 €.

Koska pyörätuolipaikkoja on rajallisesti, liput tulee varata suoraan puhelimitse Kansallisteatterin lippumyymälästä (p. 010 733 1331). Näin saat parhaan mahdollisen palvelun.

Soittamalla itäisen porrastornin ovisummeria on mahdollista saada yhteys keskusvahtimestareihin ja apua esteettömään kulkuun teatterissa.

Vanhat mestarit -teos esitetään HAM Helsingin taidemuseossa, joka on esteetön. Lue lisää.

Esteettömät wc:t

Kansallisteatterin esteettömät wc-tilat sijaitsevat Lavaklubilla (hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa) sekä Omapohjassa.

Induktiosilmukka

Suuren näyttämön katsomossa on tele/induktiosilmukka kuulolaitetta käyttäville.
Silmukka ei toimi riveillä 2,5,6 tai 7 eikä reunapaikoilla, joten mainitsettehan aina lippuja varatessanne erityistarpeistanne. Näin pystymme järjestämään teille parhaan mahdollisen palvelun.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kansallisteatteriin. Asia kannattaa mainita lipunoston yhteydessä.

 

Inva-pysäköintipaikat

Sekä Itäisellä Teatterikujalla (Itäinen Teatterikuja 2a) että Bergbominkujalla sijaitsee yhdet kyltein ja maalauksin merkityt inva-pysäköintipaikat.

invaparkki Itäinen teatterikuja

Itäinen teatterikuja 2 a

 

invaparkki Bergbominkuja

Bergbominkuja

 

Käsiohjelmat tekstitiedostoina

Lataa tästä esitysten käsiohjelmien tekstitiedostot (.rtf):

Kuolema Venetsiassa

Luulosairas

Sumu

Juurihoito

Rikhard III

Canth

Granada

 

Lisätietoa saavutettavuudesta

Kysy lisää saavutettavuudesta, lippujen varaamisesta ja erityisnäytännöistä lippumyymälästämme p. 010 733 1331 (ma–la 9–19). Autamme mielellämme!

Saapuminen ja paikoitusetu

Näytännöt alkavat täsmällisesti. Myöhästyneet pääsevät katsomoon vasta väliajalla.

Kansallisteatteriin pääset helposti julkisilla kulkuvälineillä. Jos saavut omalla autolla, saat kahden tunnin pysäköintihyvityksen P-Elielissä esitysiltana. Pysäköintihyvityksen saadaksesi, ota sisäänajopuomilta pahvinen pysäköintilippu. Luottokortilla sisään ajettaessa pysäköintietu ei ole hyödynnettävissä. Etu on voimassa arkisin klo 18.00–24.00, la–su klo 12.00–24.00. Pyydä hyvityslippu lippumyymälästä tai vahtimestarilta.

 

Ajankohtaista