JÄÄN REUNALLA -FESTIVAALI

Ainutkertainen katsaus pohjoisten kansojen esittävään taiteeseen!

FESTIVAALIAREENANA KANSALLISTEATTERI 21.—23.1.2016

Jäänreunan kansat on teatterihanke, joka tutkii, esittää ja edistää suomalais-ugrilaisten kielten, kulttuurien ja kansojen olemassaoloa ja näkyvyyttä. Tammikuussa hankkeen tuottama Jään reunalla -festivaali valtaa Kansallisteatterin kolmeksi päiväksi. Runsas festivaaliohjelmisto tarjoaa ainutkertaisia ja osin Suomessa ennen näkemättömiä esimerkkejä kansojemme esittävän taiteen monista muodoista ja hyytävistä sisällöistä. Tervetuloa vahvistamaan yhteisiä juuriamme!

Obin ugrilaisen kansallisteatterin vierailuesitys Eikä päivä pääty 22.1. peruuntuu.

Jäänreunan kansat on kolme vuotta toiminut hanke, joka yhdessä suomalais-ugrilaisten kielivähemmistöjen kanssa tutkii, esittää ja elvyttää uhanalaisia kieliä ja kulttuureja. Meitä yhdistävät samat ikiaikaiset myytit, kielten sukulaisuus ja tarve kasvattaa kulttuuriemme maailmanpuuta omilla juurillaan.

Hankkeessa on mukana kansainvälinen joukko esittävän taiteen tekijöitä, joilla on yhteinen päämäärä: pohjoisen pienten kansojen muistin säilyttäminen ja päivittäminen. Hanketta luotsaavat kulttuuritoimittaja Kirsikka Moring, professori Pauliina Hulkko, ohjaaja-dramaturgi Ari-Pekka Lahti ja tuottaja Hinriikka Lindqvist.

Jäänreunan kansat -hanketta ja Jään reunalla -festivaalia ovat tukeneet Koneen Säätiö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Karjalan Sivistysseura, Viron Suurlähetystö ja Suomi-Venäjä-Seura. Jäänreunan kansat -hankkeen suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Seuraa Jäänreunan kansoja myös Facebookissa.

 

Koneen säätiö logo

 

Karjalan Sivistysseura logo

Otto A. Malmin lahjoitusrahasto logo

Suomi-Venäjä -seura logo

Viron suurlähetystö

 

Ajankohtaista