Kansallisteatteri sosiaalisessa mediassa

Keskustellaan somessa!

Haluamme kuulla lisää Sinun teatterikokemuksestasi. Kysy, kehu ja kyseenalaista — me haluamme iloita onnistumisista ja kehittää palvelujamme entistä paremmaksi yhdessä juuri Sinun kanssasi. Vaikuta ja vaikutu, pidetään yhteyttä!

P.S. Seuraa kansallisteatterilaisten kuulumisia kulissien takaa: #puskaradio #kansallisteatteri.

Kilpailut ja arvonnat

Kansallisteatteri järjestää sosiaalisessa mediassa arvontoja ja kilpailuja, joihin voit aina osallistua vaihtoehtoisesti myös sähköpostilla lähettämällä vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.

Arvonnat järjestää Suomen Kansallisteatteri. Kansallisteatteri hallinnoi itse järjestämiään kilpailuja ja arvontoja. Osallistuessasi Kansallisteatterin arvontoihin vapautat Facebookin kaikesta kilpailuun liittyvästä vastuusta. Kilpailut eivät myöskään ole millään tavalla Facebookin sponsoroimia, suosittelemia tai hallinnoimia. Ne eivät liity mitenkään Facebookiin.

Arvontaan osallistuminen ei edellytä suoramarkkinointiluvan antamista.

Noudatamme arpajais- ja henkilötietolakia.

 • Juurihoito-kisailu

  Juhlistamme Juurihoidon siirtymistä Suurelle näyttämölle lippu- ja kirja-arvonnalla! Kerro meille vastaukset elämän kolmeen suureen kysymykseen ja voita itsellesi elämäsi ikimuistoisin Juurihoito! 1 palkinto: Avec-lippu Juurihoito-näytäntöön (74-94 €) , 2. palkinto: 1 lippu Juurihoito-näytäntöön (37-47 €) ja 3. — 4. palkinto Juurihoito-kirja (24,95 €).

  Osallistu näin:
  1. Tykkää kuvasta.
  2. Vastaa kysymyksiin kokonaisilla virkkeillä: Kuka olet? Minne menet? Puudutetaanko?
  3. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä vastauksesi sähköpostilla tiedotus@kansallisteatteri.fi.

  Kansallisteatterin raati valitsee voittajat 20.9. ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 • Kuvassa Kansallisteatteri -valokuvauskilpailu

  Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Kansallisteatteri järjestää valokuvauskilpailun kaikille kuvauksesta kiinnostuneille.

  Ota kuva, joka avaa sinun näkökulmasi Kansallisteatteriin. Lähetä kuvasi (max. 3 Mt) osoitteella tiedotus@kansallisteatteri.fi 15.10.2017 mennessä. Raatimme palkitsee parhaat kuvat teatteriaiheisin palkinnoin ja voittaja pääsee seuralaisensa kanssa Okko Leon uuden näytelmän Pimeä huone kantaesitykseen Willensaunassa 15.11.2017.

  Osallistumalla kilpailuun annat Kansallisteatterille oikeudet käyttää kuvaasi Kansallisteatterin viestinnässä ja markkinoinnissa. Pyydäthän kuvassa mahdollisesti näkyviltä ihmisiltä julkaisuluvan.

 • Mielensäpahoittajakisailu

  ”Kyllä menee näin: asiat laitetaan kuntoon eikä niitä mietitä ennen kuin se on ajankohtaista”, Mielensäpahoittaja tuumii kuolemasta, mutta päteepä tämä viisaus moneen muuhunkin asiaan ja askareeseen!

  Tykkää kuvasta Facebookissa ja kerro kommenttikentässä, mitä sinä aiot laittaa kuntoon tänä syksynä. Miten aiot hankkeesi toteuttaa?

  Osallistuneiden kesken arvomme liput sinulle ja ystävällesi (2 kpl) valitsemaasi Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytäntöön (arvo 76 €) ja kolme kirjaa (arvo 25 € / kpl).

  Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä vastauksesi sähköpostilla tiedotus@kansallisteatteri.fi. Voittaja arvotaan 10.8.2017.

 • Nimi teatteripöllöselle!

  NYT HÄN ON KUORIUTUNUT! — OSALLISTU NIMIKILPAILUUN!
  Teatteripöllönen eli Otus thaliae

  Tuntomerkit:
  Pienikokoinen, suuripäinen. Höyhenpeite vaalea, höytyväinen. Silmät kuparinhohteiset, päälaella kookkaat töyhdöt. Siivet lyhyet, harittavat, ruskeapilkulliset. Koivet matalat, leveävarpaiset.
  Elinympäristö:
  Thalian temppelit, vanhat kulttuurirakennukset. Pesintä onnistuu parhaiten taiteellisessa ilmapiirissä.
  Paikkalintu. Hyvin uskollinen kotiteatterilleen.

  Pöllö puhuu:
  Esivanhempani ovat katsoneet Kansallisteatterin Marmoriaulan ihmisvilinää korkealta katonrajasta jo sukupolvien ajan. Teatteripöllösen synnynnäisiin ominaisuuksiin kuuluu rakkaus teatteria kohtaan ja on ilo havaita sama tunne ihmisissäkin, jotka ilta illan jälkeen vaeltavat taiteen ääreen.
  Tieteellinen nimeni, Otus thaliae, on suomeksi Thalian pöllönen, teatteripöllönen. Pieni pöllö, jolla on suuri sydän.
  Minä olen vasta nuori pöllö ja aika utelias tietämään, mitä kaikkea täällä oikein tapahtuu. Niinpä pyrähdin pesästä heti munasta päästyäni ja läksin kiertelemään kotitaloani, Kansallisteatteria. Kerron täällä teillekin, mitä mielenkiintoista huomaan, näen ja kuulen.
  Erisnimeä minulla ei vielä ole. Keksisitkö sinä sellaisen? Viestintäväki sanoi, että parhaan nimen keksijälle voitaisiin antaa teatteriliput! Ehdotuksia siis otetaan vastaan!

  Osallistumisohjeet:
  1. Tykkää kuvasta.
  2. Kerro kommenttikentässä nimiehdotuksesi.
  3. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä vastauksesi sähköpostilla tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  4. Raati valitsee voittajan 4.4.2017. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 • ENSI-ILTAKISA: Mikä parantaisi arktisen hysterian?

  Herätä sisäinen keittiöpsykologisi, osallistu kisaan ja voita liput Arktiseen hysteriaan!

  Marko Tapion mukaan arktinen hysteria on kylmään pohjoiseen ilmastoon liittyvä kansantauti, joka saa ihmiset kätkemään kiihkeimmät tuntemuksensa — ja siitähän ei seuraa muuta kuin verta ja kyyneleitä… Miten taltutamme tämän yhteisen vitsauksemme? Kerro meille vinkkisi kommenttikentässä ja voita liput kahdelle Arktiseen hysteriaan (arvo 76 €).

  Osallistumisohjeet:
  1. Tykkää kuvasta.
  2. Kerro kommenttikentässä mahtava hoitomuotosi.
  3. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä vastauksesi sähköpostilla tiedotus@kansallisteatteri.fi.

 • ELÄMYSTEN TEATTERI – kirjoituskilpailu

  Kansallisteatteri on talo täynnä elämyksiä. 145 vuoteen mahtuu monia hienoja hetkiä ja jännittäviä tilanteita. Millainen on Sinun paras, mieleenpainuvin, tärkein muistosi Kansallisteatterista? Löysitkö inspiraation näyttämöltä vai rakkauden lämpiöstä? Koitko jotakin suurenmoista? Kerro meille! Tyyli on vapaa, samoin mitta, mutta toivomme, että tekstisi mahtuu yhdelle A4-arkille.

  Parhaat kirjoitukset julkaistaan Kansallisteatterin Avauksia-blogissa ja niiden kirjoittajat palkitaan teatteri-illalla, johon kuuluu Lavaklubin tapasmenu ennen esitystä sekä teatteriliput kahdelle vapaavalintaiseen esitykseen väliaikatarjoiluineen.

  Osallistumisaikaa on 28.2.2017 saakka. Tekstit voi toimittaa sähköpostitse tiedotus@kansallisteatteri.fi tai postitse osoitteeseen Läntinen teatterikuja 1, 00100 Helsinki.

 • Adventtisumuarvonta
  Älä anna adventtisumun lannistaa, tule Sumuun 🙂
  Tykkää kuvasta ja kerro kommenttikentässä, kenet pelastaisit jouluhysterian keskeltä seuraksesi lauantain Sumuun.
  Osallistuneiden kesken arvomme liput sinulle ja ystävällesi (2 kpl) 17.12. klo 13 Sumu-näytäntöön (arvo 86 €)!
   
  Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä vastauksesi sähköpostilla tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  Voittaja arvotaan to 15.12. klo 12.00.
 • Mikä lämmittää pakkasessa?
  VOITA PERHELIPPU (2 aik. ja 2 lasta) MAURI JA VÄHÄ-ÄLYPUHELIN -esitykseen <3
  Tykkää tästä kuvasta ja kerro kommenttikentässä mikä lämmittää parhaiten pakkassäässä — villasukat, kuuma marjamehu, takkatuli?
  Kilpailuaika päättyy 8.11.2016 ja voittajat (3 kpl) arvotaan saman tien!
 • Kansallisteatterin juhla-arvonta Kampin tapahtumassa ja Helsingin Kirjamessuilla 2016

  Arvonta on suoritettu ja voittajat ovat Tuula Hakkarainen (avec-sarjalippu), Tuuli Pohja (Kulttuurisatanen) ja Riikkaliisa Simola (Macbeth-ensi-iltaliput) — paljon onnea voittajille!

 • Yllätysarvonta FB-tykkääjien kesken 17.10.-19.10.2016
  Jippii, viikonloppuna fb-sivumme rikkoi 15 000 tykkääjän rajan! Yllätyslahjojen paikka:
   
  1) 15-tuhannes tykkääjämme, Pia Väisänen, saa teatteriliput kahdelle mihin tahansa valitsemaansa esitykseen! Pia, laita viestiä osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi, niin varataan sulle liput!
   
  2) Arvomme toisen samanmoisen palkinnon kaikkien tästä julkaisusta ja Kansallisteatterista tykänneiden kesken keskiviikkona 19.10. klo 12.00 🙂
   
  Kiitos, kun tykkäätte meistä, mekin tykätään teistä!
 • Elämäni kohokohta -kisa

  Voita liput Kansallisteatteriin ja K-50 Diskoon!

  Kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse? Kerro meille yksi elämäsi hienoimmista hetkistä. Se voi olla urasi kohokohta, hillitön hullaantuminen, hetkesi parrasvaloissa tai ihan jotain muuta. Mikä teki hetkestäsi ainutlaatuisen? Hehkuta oikein kunnolla J

  Osallistujien kesken arvotaan liput kahdelle sekä 60-esitykseen että K-50 Discoon! Palkinnon arvo on 80 €.

  Osallistu näin:

  1. Tykkää tästä kuvasta.
  2. Kirjoita kommenttikenttään oma tähtihetkesi — muista perustella! Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!
  4. Kilpailuaika päättyy 60-esityksen ensi-iltapäivänä 7.9. Arvonta suoritetaan klo 12.

  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  Voittajia ovat Arja Minkkinen, Sini Alén, Tea Vallgren ja Tuija Salosaari — onnea voittajille!

 • Piimädrinkkikisa

  Perjantai! Pakko saada piimää!

  Keksi makuhermoja hivelevä (kyllä, sen on maistuttava hyvälle J) PIIMÄDRINKKI ja voita liput kahdelle ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA -esitykseen ja litra piimää (arvo 79 €)!

  Osallistu näin:

  1. Tykkää tästä kuvasta.
  2. Kirjoita oma eksklusiivinen piimädrinkkireseptisi, ehkä jopa kuvan kera — runsaista drinkkikoristeluista saa plussaa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!
  4. Kilpailuaika päättyy ma 22.8. klo 23.59 ja Kansallisteatterin ravintolan kisaraati valitsee voittajan 25.8.2016.

  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  Kisailun voitti Satu Tukiainen, paljon onnea!

 • Pikavappukisa

  Vappusuunnitelmat retuperällä?
  HIRTTÄJÄT pelastaa paniikilta — osallistu PIKAVAPPUKISAAN!

  Tykkää kuvasta ja kerro meille, miksi Sinun ja kaverisi pitäisi voittaa HIRTTÄJÄT-PIKAVAPPUPAKETTI!

  HIRTTÄJÄT-PIKAVAPPUPAKETTI (arvo 90 €)
  2 lasillista skumppaa Pienen näyttämön viinibaarissa 30.4. klo 17.30
  2 teatterilippua Hirttäjät-näytäntöön 30.4. klo 19

  Voittaja arvotaan 28.4. klo 12 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 • Pieni tarina valinnoista -kisa

  ”Ikinä en olisi lähtenyt tähän kyytiin, jos olisin tiennyt päämäärän etukäteen!”
  ”Onneksi valitsin takapenkin etupenkin sijaan, muuten en olisi päässyt Eero Ahon viereen.”

  Kerro meille pieni tarina jostain valinnastasi, jolla oli suuremmat vaikutukset kuin luulitkaan.

  Voit kertoa tarinasi joko sanoin tai kuvin valitsemallasi tyylillä, ja voittaa liput kahdelle valitsemaasi MAHDOLLISET MAAILMAT -näytäntöön (ARVO 84 €). Osallistua voit joko Facebookissa tai Instagramissa, Kansallisteatterin raati valitsee voittajat molemmista kanavista.

  Osallistu Facebookissa näin:

  1. Tykkää tästä Mahdolliset maailmat -kuvasta.
  2. Kirjoita oma pieni tarinasi kommenttikenttään kuvan kera tai ilman — valinta on sinun. Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!
  4. Kansallisteatterin kisaraati valitsee voittajan (yhden Facebookista ja yhden Instagramista) 15.2.2016.

  Osallistu Instagramissa näin:

  1. Tykkää tästä Mahdolliset maailmat -kuvasta.
  2. Postaa pienellä tarinallasi höystetty kuva tai kuvakollaasi merkinnöin #tarinavalinnoista #mahdollisetmaailmat #kansallisteatteri. Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!
  4. Kansallisteatterin kisaraati valitsee voittajan (yhden Facebookista ja yhden Instagramista) 15.2.2016.

  Palkinto: Avec-lippu vapaavalintaiseen Mahdolliset maailmat -näytäntöön (arvo 84 €). Facebookista ja Instagramista valitaan omat voittajansa . Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  Facebook-kilpailun voitti Niina Savilakso ja Instagram-kilpailun nimimerkki maarittim. Onnea voittajille!

 • Töppöhörö-sanaselityskisa Facebookissa

  Mikä ihmeen töppöhörö? Onko se solvaus vai kehu, haukuksi vai hellittelyksi tarkoitettu?

  Kerro kommenttikentässä, mitä tiedät tai arvelet sanan töppöhörö tarkoittavan ja missä yhteydessä sitä käyttäisit.
  Uskottavimman sanaselityksen keksijä voittaa liput kahdelle Juha Hurmeen TÖPPÖHÖRÖ-esitykseen (arvo 78 €)!
  Sinulla on kaikki joulun pyhät aikaa keittää kasaan kunnon sanasoppa, sillä Kansallisteatterin kisaraati valitsee voittajan loppiaisen jälkeen 7.1.2016.

  Osallistu näin:

  1. Tykkää kuvasta.
  2. Kirjoita kommenttikenttään oma sanaselityksesi töppöhörölle, mitä uskottavampi ja perusteellisempi sitä parempi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!

  Palkinto: Avec-lippu valitsemaasi Töppöhörö-näytäntöön (arvo 78 €). Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 • Minäkuvakisa 28.10.—17.11.2015

  MINÄKUVA ei ole mikään tavallinen selfie! Se on kuva tai kuvakollaasi tai minivideo, joka kertoo tarinan Sinusta, isolla ässällä. Postaamalla oman MINÄKUVASI voit voittaa upean OLIPA KERRAN MINÄ -teatteri-illan itsellesi ja kaverillesi! ARVO 68 €

  Osallistu näin Instagramissa:

  1. Tykkää kisakuvasta, jaa kuva ja tägää siihen ainakin yksi kaverisi. Seuraa @kansallisteatteri’a.
  2. Postaa oma MINÄKUVA-luomuksesi tägein #minäkuvakisa #olipakerranminä #kansallisteatteri 17.11.2015 mennessä.
  3. Kansallisteatterin kisaraati valitsee 3 parasta kuvaa 19.11.2015. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä MINÄKUVASI osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.

  Osallistu näin Facebookissa:

  1. Tykkää kisakuvasta.
   Mahtavaa, jos jaat kuvan ja tägäät siihen ainakin yhden kaverisi — ja aina kannattaa tykätä Kansallisteatterista!
  2. Postaa oma MINÄKUVA-luomuksesi tägein #minäkuvakisa #olipakerranminä #kansallisteatteri 17.11.2015 mennessä.
  3. Kansallisteatterin kisaraati valitsee 3 parasta kuvaa 19.11.2015. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lähettämällä MINÄKUVASI osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.

  Palkinto: Kolme avec-lippua Olipa kerran minä -esitykseen (arvo 68 €). Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 • Nummisuutarit-kisa Facebookissa ja Instagramissa 20.8.-16.9.2015

  Kaikkihan nyt Nummisuutarit tietää ja tuntee! Vai mitä? Vai miten se nyt oikein menikään?
  Tiivistä Nummisuutareiden juoni — alkuperäinen, paranneltu tai keksitty versio — yhteen virkkeeseen ja voita liput kahdelle ensi-iltaan 23.9. ARVO 78 €

  Osallistu näin:
  1. Tykkää kuvasta.
  2. Kirjoita oma ainutkertainen tiivistyksesi Nummisuutareiden juonesta kommenttikenttään yhdellä virkkeellä. Vaihtoehtoisesti voit lähettää vastauksesi osoitteeseen tiedotus@kansallisteatteri.fi.
  3. Moninkertaista mahdollisuutesi voittaa jakamalla kisakuva, sillä palkinto on kahdelle. Ehkä kaverisi ottaa juuri sinut mukaansa!
  4. Kansallisteatterin kisaraati valitsee voittajan (yhden Facebookista ja yhden Instagramista) 16.9.

  Kisan voitti Instagramissa osallistunut nimimerkki henriettahelsinki, paljon onnea!

 • Puluboin bullakisa Facebookissa 25.9.—1.10.2015

  Peljantai! Hyvä syy syödä vähän lullabullaa.

  Miten sinä nautit pullasi? Maitoon kastettuna, voisilmällä varustettuna, kenties kanelin kera? Kerro meille ja voita perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta, arvo 70 €) valitsemaasi Puluboin ja Ponin teatteri -esitykseen syksyn 2015 aikana. Arvonta suoritetaan kommentoineiden kesken 1.10. Onnea arvontaan! Helkullisia bullahetkiä!

 

Ajankohtaista