Laura Ruohosen ja Anna-Mari Kähärän odotettu koko perheen musikaali Tippukivitapaus valtaa kansallisen päänäyttämön

14.11.2017

Lasten kansallisteatterivuoden huipentaa Tippukivitapaus, josta Laura Ruohosen verbaalinen ilottelu, Erika Kallasmaan hykerryttävät hahmot ja Anna-Mari Kähärän musiikki luovat huimauttavan koko perheen musikaalin. Kantaesitys nähdään Suurella näyttämöllä 22. marraskuuta.

Tippukivitapaus jatkaa palkittujen Yökyöpelit– ja Allakka pullakka -runokuvakirjojen ja tv-sarjan anarkistisessa nonsense-hengessä. Hervoton hanuri sinkoaa Seija Soijan seikkailuun, Mahtimummeli päätäi Väätäinen saa elämänsä ensimmäisen agenttitehtävän, Papu ja ujo Hujoppi löytävät maailman parhaan piilopaikan, diktaattori Diktaatta ja käryävä Rämeämmä panevat hösseliksi, Raakalainen Karmu Gurmee laatii ruokalistan ja tulivuori itkee.  Lopuksi vietetään unohtumattomat juhlat!

Taiteen tekeminen lapsille on kirjailija-ohjaaja Laura Ruohoselle vakavasti otettava mutta äärimmäisen kiitollinen työ: ”Yhteistyössä monialaisten taiteilijoiden kanssa ideat ruokkivat toisiaan, ja työprosessissa pääsee kosketuksiin oman sisäisen lapsen kanssa. Lapsilla on kaikki samat tunteet ja kyvyt kuin aikuisillakin, kokemuspohja vain on erilainen. Kielellä leikkiminen on yksi niitä harvoja alueita, joissa lapsi ja aikuinen voivat aidosti kohdata tasavertaisina, ja molemmilla on yhtä hauskaa.”

Tippukivitapauksen keskeisissä rooleissa nähdään Vuokko Hovatta, Jani Karvinen ja Seela Sella. Muissa rooleissa ovat Markku Haussila, Katja Kortström, Markku Maalismaa, Pihla Maalismaa, Sari Puumalainen, Marja Salo sekä virtuaalisesti Martti Suosalo. Laura Ruohonen ohjaa teoksen, ja livebändi soittaa läpi esityksen. Tippukivitapaus-runokuvakirja on ilmestyi Otavalta huhtikuussa 2017. Tippukivitapaus-cd julkaistaan 21.11.2017, ja se on myynnissä Kansallisteatterin lippumyymälässä.

 

Ajankohtaista