Maailmankuulu hip hop -tanssiteos päättää Kansallisteatterin kevätkauden

20.04.2017

Kansallisteatterin kevätkausi huipentuu yhteistyössä Tero Saarinen Companyn kanssa tuotettuun tanssivierailuun. Suuren näyttämön valtaa 25.–27. toukokuuta ranskalaisryhmä Cie Accrorapin The Roots. La Rochellen kansallista koreografista keskusta johtavan Kader Attoun vauhdikas ja akrobaattinen koreografia yhdistää lukuisia elementtejä. Useiden katutanssilajien ohella teoksessa on vaikutteita muiden muassa sirkuksesta ja nyrkkeilystä sekä itä- ja länsimaisten tanssityylien kohtaamisesta.

The Rootsin yksitoista moninaisia katutanssilajeja ja kulttuurisia taustoja edustavaa miestanssijaa kertovat kehollaan tarinaa ihmisyydestä, toiseuden tiedostamisesta sekä tiedostamattomuudesta ja kohtaamisesta – ilmiöistä, jotka yhdistävät ihmisiä ympäri maailmaa.

Kriitikot ja yleisöt New Yorkista Pariisiin polvilleen saanut teos on nähty 13 maassa. Vuonna 1989 perustettu Cie Accrorap nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Suuren näyttämön vierailu on Tero Saarinen Companyn ja Kansallisteatterin yhteistuotanto. Saarisen oma ryhmä on esiintynyt säännöllisesti Kansallisteatterissa vuodesta 2013. Toukokuun näytännöt ovat ensimmäinen yhteistuotantona toteutettu ulkomaisen ryhmän esitysvierailu. Cie Accrorap päättää Jane ja Aatos Erkon säätiön tukeman kehityshankkeen. Tero Saarinen Companyn vuosina 2014–2017 toteuttaman projektin tavoitteena on ollut pääkaupunkiseudun tanssitarjonnan ja -yleisöjen monipuolistaminen ja kasvattaminen. Tero Saarinen Companyn omien esityssesonkien ohella Helsingissä ovat vierailleet Jo Strømgren Kompani (Norja), 420PEOPLE (Tsekki), Dance Development (Luxemburg) sekä CCN Rillieux-la-Pape (Ranska).

 

Ajankohtaista