Rakkautta Maunulassa – Kansallisteatterin aluehankkeessa maunulalaiset tutkivat rakkautta

1.11.2017

Tunne nimeltä rakkaus on Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen vuoden 2017 huipentava esitys, jossa lavalle nousee 18 eri-ikäistä maunulalaista. Ryhmä on kevään ja syksyn ajan tutkinut rakkauden muotoja, rakkaudellista olemista ja rakkautta käsitteleviä tarinoita erilaisten harjoitteiden kautta. Nyt on koittanut aika avata prosessi myös yleisölle. 9. marraskuuta kantaesitettävä teos nähdään sekä Maunula-talolla että Kansallisteatterin Willensaunassa.

Tunne nimeltä rakkaus on lempeä, intiimi, mahtipontinen ja upottava esitys ilmiöstä, josta ei löydy yhtä totuutta. Esitys vihkii katsojan tutkimukselliseen tapahtumaan, joka esittelee ja tarkastelee rakkautta eri näkökulmista.  Jokainen esitys on ainutlaatuinen yhteinen hetki katsojien ja tekijöiden välillä.

Esitys kutsuu yleisön paitsi katsomaan, myös osallistumaan esiintyjien kanssa rakkauden tutkimiseen ja siitä keskustelemiseen. Oppaana matkalla toimii Rakkaustutkijan nimellä kulkeva fiktiivinen hahmo – hieman eksentrinen tieteentekijä, joka ei tiedä rakkaudesta juuri mitään, ja on juuri siksi ryhtynyt tutkimaan tätä hämmentävää ja pelottavaakin ilmiötä.

Tunne nimeltä rakkaus on osa Kansallisteatterin kolmivuotista alueellista Maunulan maisema -yleisötyöhanketta. Maunulan maisema on yksi Helsingin kaupungin tukemista Helsingin mallin hankkeista, joka jatkuu myös vuonna 2018.

 

Ajankohtaista