Maunulan maisema

Alueellinen taideprojekti

Yleisötyön yhdeksi tärkeäksi muodoksi on vakiintunut alueellinen toiminta.

Maunulan maisema

Kansallisteatteri käynnisti vuonna 2016 kolmivuotisen alueellisen yleisötyöhankkeen Maunulassa. Hankkeen tarkoituksena on tuoda teatteria alueen arkeen ja käsitellä taiteen keinoin asukkaille tärkeitä kysymyksiä ja aiheita. Projektissa teatterin ammattilaiset työskentelevät yhdessä asukkaiden kanssa toteuttaen esityksiä sekä muuta toimintaa. Projekti toteutetaan Helsingin Kulttuurikeskuksen tuella, ja se on jatkoa teatterin aikaisemmille alueellisille projekteille Pikku Huopalahdessa 2012 ja Kontulassa 2013–2015. Reittejä Kontulaan – hankkeesta on julkaistu raportti Kulttuurin paikka? Kulttuuri asuinalueiden kehittämisessä. Tapaus Suomen Kansallisteatteri Kontulassa. Raportti on luettavissa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-6815-2

Syksyn 2016 huipentanut viiden maunulalaisen Muotokuvia-esitys nähtiin Maunula-talossa vielä tammikuussa 2017. Asukkaiden kanssa valmistettiin keväällä 2017 Ihme arki –kiitostekoja, joissa kiitettiin maunulalaisten ehdotusten perusteella aktiivisia maunulalaisia.

Vuoden 2017 teema on Maunula ja rakkaus. Asukkaat voivat jättää eri puolilla Maunulaa sijaitseviin Rakkaus-postilaatikkoihin rakkausaiheisia kokemuksiaan ja tarinoitaan. Tunne nimeltä rakkaus -ensi-ilta on 9.11.2017 Maunula-talossa, ja se nähdään myös Willensaunassa. Maunulan maisema -projektin taiteellisena suunnittelijana ja esitysten ohjaajana toimii Eveliina Heinonen ja dramaturgina Juho Gröndahl.
Seuraa hankkeen nettisivuja www.maunulanmaisema.fi ja www.facebook.com/maunulanmaisema.

Maunulan maisema on yksi Helsingin Kulttuurikeskuksen tukemista Helsingin mallin aluehankkeista.

 

Helsingin kulttuurikeskus

Helsingin malli

Kysy lisätietoja:

Eveliina Heinonen, taiteellinen suunnittelija
puh. 050 382 6323
eveliina.heinonen@kansallisteatteri.fi

Salli Berghäll, tuottaja
puh. 050 305 4251
salli.berghall@kansallisteatteri.fi

www.maunulanmaisema.fi

www.facebook.com/maunulanmaisema

Maunulan maisema työryhmä

 

Ajankohtaista