Kansallisteatterin peruskorjaushanke etenee ja arvioitu valmistumisaika on marraskuu 2023 

Kansallisteatterin pitkää historiaa ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria kunnioittava Pienen näyttämön ja rakennuksen väliosan peruskorjaus etenee suunnitellusti. Harjannostajaisia vietetään syyskuussa 2022 ja remontoidut kohteet saadaan esityskäyttöön marraskuussa 2023.

Peruskorjaus mahdollistaa täysin uudet teatterintekemisen muodot Kansallisteatterissa. Remontin myötä saadaan uutta ajattelua edustava tulevaisuuden teatteri, joka palvelee entistä paremmin ja monimuotoisemmin kaupunkilaisia, yleisöä ja taiteentekijöitä. Uudistettu rakennus tulee elävöittämään keskustan katukuvaa ja Kaisaniemen puistoa.  

“Teatterista tulee entistä käyttökelpoisempi, kiinnostavampi ja käytettävyydeltään monipuolisempi teatteri”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.  

Suunnittelutyö tehdään tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja Helsingin kaupungin viranomaisten kanssa. 
 
”Suunnitelmassa on täysin uusia näyttämöitä tekniikoineen, avoimia yleisötiloja sekä Kaisaniemen puiston puolelle avautuva viihtyisä kahvilatila. Uudenlainen tila-ajattelu mahdollistaa taiteen tekemisen yli genrerajojen sekä entistä tiiviimmän yhteistyön vapaan kentän ryhmien ja vierailijoiden kanssa. Tavoitteena on saada teatteri toimimaan ympärivuotisesti, ottaa käyttöön kaikki uuden ajan rakentamisen mahdollisuudet ja luoda siten kaupunkilaisille entistä monipuolisempia elämyksiä”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kuvailee. 

Hanke on usean osapuolen yhteisponnistus ja sen toteuttajana toimii SRV. Projektinjohdosta- ja rakennuttamisesta huolehtii A-Insinöörit, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy, rakennesuunnittelusta Vahanen Suunnittelupalvelut Oy, perustusten saneerauksesta ja geoteknisestä suunnittelusta Sipti Oy, LVIA- ja SPR-suunnittelusta Granlund Oy, sähkö-, tele-, turvallisuussuunnittelusta Yhtyneet Insinöörit Oy.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu