Kansallisteatterin peruskorjaushanke etenee ja arvioitu valmistumisaika on marraskuu 2023 

Kansallisteatterin pitkää historiaa ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria kunnioittava Pienen näyttämön ja rakennuksen väliosan peruskorjaus etenee suunnitellusti. Harjannostajaisia vietetään syyskuussa 2022 ja remontoidut kohteet saadaan esityskäyttöön marraskuussa 2023.

Peruskorjaus mahdollistaa täysin uudet teatterintekemisen muodot Kansallisteatterissa. Remontin myötä saadaan uutta ajattelua edustava tulevaisuuden teatteri, joka palvelee entistä paremmin ja monimuotoisemmin kaupunkilaisia, yleisöä ja taiteentekijöitä. Uudistettu rakennus tulee elävöittämään keskustan katukuvaa ja Kaisaniemen puistoa.  

“Teatterista tulee entistä käyttökelpoisempi, kiinnostavampi ja käytettävyydeltään monipuolisempi teatteri”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.  

Suunnittelutyö tehdään tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja Helsingin kaupungin viranomaisten kanssa. 
 
”Suunnitelmassa on täysin uusia näyttämöitä tekniikoineen, avoimia yleisötiloja sekä Kaisaniemen puiston puolelle avautuva viihtyisä kahvilatila. Uudenlainen tila-ajattelu mahdollistaa taiteen tekemisen yli genrerajojen sekä entistä tiiviimmän yhteistyön vapaan kentän ryhmien ja vierailijoiden kanssa. Tavoitteena on saada teatteri toimimaan ympärivuotisesti, ottaa käyttöön kaikki uuden ajan rakentamisen mahdollisuudet ja luoda siten kaupunkilaisille entistä monipuolisempia elämyksiä”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kuvailee. 

Hanke on usean osapuolen yhteisponnistus ja sen toteuttajana toimii SRV. Projektinjohdosta- ja rakennuttamisesta huolehtii A-Insinöörit, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy, rakennesuunnittelusta Vahanen Suunnittelupalvelut Oy, perustusten saneerauksesta ja geoteknisestä suunnittelusta Sipti Oy, LVIA- ja SPR-suunnittelusta Granlund Oy, sähkö-, tele-, turvallisuussuunnittelusta Yhtyneet Insinöörit Oy.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksy 2022 Suurella näyttämöllä

""

Ensimmäinen tasavalta

Esa Leskinen
K. J. Ståhlberg ja taistelu suomalaisesta demokratiasta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Sanantuoja

Caryl Churchill
Kaksi näytelmää: Surma ja Sanantuoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Jukka Puotila -show 2022

Jukka Puotila — Taina West
Viidentoista vuoden putki jatkuu!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen avec Jacques Brel spécial

Väkeviä Jacques Brel -tulkintoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu