""

Kiertuenäyttämön projektit ja työpajat

Koe taiteen transformatiivinen voima!

Kiertuenäyttämön projekteissa Kansallisteatterin taiteilijat tekevät taidetta yhdessä erilaisten yhteisöjen kanssa.

Erityishuomio on ollut pyrkimyksissä tehdä eri tavoin marginalisoitujen ja syrjäytettyjen ihmisten ääni kuuluvaksi tuomalla heidät ja heidän tarinansa Kansallisteatterin näyttämölle. Vapauden kauhu, Toinen koti, Undocumented love ja Vankilataidetta ovat olleet dokumentaarisia teatteriprojekteja, joissa on pyritty osallistumaan erilaisia ihmisryhmiä – turvapaikanhakijoita, entisiä vankeja ja päihteidenkäyttäjiä – koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Projekteissa on kehitetty omaleimaista tutkivan teatterin tekemisen metodia, johon on kuulunut kenttätöitä, työpajoja, taustatutkimusta sekä monenlaisia kohtaamisia erilaisista lähtökohdista tulevien ihmisten välillä. Tuloksena on syntynyt poikkeuksellisia teatteriesityksiä.

Kiertuenäyttämön projekteihin osallistuminen on ollut myös Kansallisteatteriin kiinnitetyille taiteilijoille mahdollisuus kokeilla omaa ammattilaisuuttaan perinteisestä poikkeavassa kontekstissa.

Parhaimmillaan projektit voivat rakentaa siltoja eri ihmisryhmien välille sekä suoda mahdollisuuden tasa-arvoiseen kohtaamiseen.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu