""

Kulttuurin kummilapset

Vuonna 2021 syntyneiden helsinkiläislasten kulttuurikummeina toimivat helsinkiläiset teatterit. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan.

Alkuvuodesta 2024 Kansallisteatterin kummilapset toivotettiin tervetulleiksi katsomaan esitystä Karlos Karvanaama ja erikoisten eläinten hullunkurinen sirkus. Se oli leikki-ikäisille suunnattu sanaton esitys, jossa Kalle Lehdon parrakas tirehtöörihahmo esitteli monipuolisesti sirkuslajien kirjoa ‒ akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua, mimiikkaa ja taikuutta, fyysistä komiikkaa unohtamatta.

Lisää Kulttuurin Kummilapset -hankkeesta

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneellä tai syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen ja kulttuuriin. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hän voi osallistua Kulttuurin kummilapset -toimintaan. Lapsen syntymävuosi määrää kulttuurikummin, mutta toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmin, aina lapsen kouluikään saakka.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Ilmoittaudu mukaan ja lue lisää Kulttuurin kummilapset -sivustolta.

yhteystiedot

Hanna Häyhä
yleisötyövastaava (perhevapaalla)
Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Kurjet

Tiina Puumalainen – Hanna Suutela
He elivät kirjoittaakseen (ja kirjoittivat elääkseen)
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu