""

Nuori Näyttämö

Nuori Näyttämö -hankkeen neljännen kierroksen (2022–24) nuorten ryhmät on valittu: mukana on 27 nuorten ryhmää 16 eri paikkakunnalta. Suomen Kansallisteatteri ja Helsingin Kaupunginteatteri järjestävät yhteisen pääkaupunkiseudun Nuori Näyttämö -festivaalin huhtikuussa 2024 studio Pasilassa ja Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Lasten- ja nuortenteatteripalkinnolla vuonna 2023 palkitussa Nuori Näyttämö -hankkeessa nuoret saavat vahvaa tukea teatteriharrastukselle työskentelemällä uusien, korkeatasoisten tekstien parissa ja ammattiteattereiden kanssa yhteistyössä ilman taitotasojen mittausta. Samalla nuoria innostetaan teatterin pariin sekä tekijöinä että kokijoina.

Hankkeessa ovat mukana Suomen Kansallisteatteri, Helsingin Kaupunginteatteri, Rovaniemen Teatteri, Tampereen Teatteri, Seinäjoen kaupunginteatteri ja Lappeenrannan kaupunginteatteri. Hankkeen pääorganisoija on Työväen Näyttämöiden Liitto (TNL).

Suomen Kansallisteatterin kummiryhmät ovat tällä kierroksella Lastenkulttuurikeskus Musikanttien Artmix, Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun Dante, Ilmaisukoulu Tuikkeen PALO-ryhmä, Järvenpään teatterin nuoret, Martinlaakson lukio ja Narrin Näyttämön Teatteriryhmä Jounit. Kukin ryhmä saa Kansallisteatterista kummin, joka seuraa esityksen valmistumisprosessia ja tukee ryhmää.

Hanketta varten on valmistunut kolme uutta kotimaista nuortennäytelmää ja yksi käännösteksti. Kaikki valitut ryhmät esittävät yhden uusista näytelmäteksteistä. Näytelmätekstit ovat Arda Salaniemi (ent. Yildirim) Meistä, kärpäsistä, Marko Järvikallaksen Kirsikkapommi, Pauliina Feodoroffin Siirtomaakansakunta ja Christoffer Mellgrenin Kakkua jaettavaksi.

Nuori Näyttämö -paikallisfestivaalit keväällä 2024

Pääkaupunkiseudun paikallinen Nuori Näyttämö -festivaali järjestetään 25.–27.4.2024 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa ja Suomen Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Nuori Näyttämö -paikallisfestivaaleja järjestetään keväällä 2024 myös Lappeenrannan kaupunginteatterissa 20.4., Rovaniemen Teatterissa 3.–4.5., Tampereen Teatterissa 13.–14.5. ja Seinäjoen kaupunginteatterissa 18.–19.5.

Nuori Näyttämö -loppukatselmus, jonne kootaan eri puolilta maata esityksiä eri näytelmistä, järjestetään 23.–24.8.2024 Suomen Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Lisätietoja tulevasta aikataulusta ja hankkeesta löytyy Työväen Näyttämöiden liiton verkkosivuilta. Nuori Näyttämö -uutisointia voit seurata myös Facebookissa tai Instagramissa.

Tutustu edellisen Nuori Näyttämö -kokonaisuuden 2019-21 loppuraporttiin.

YHTEYSTIEDOT

Hanna Häyhä
yleisötyövastaava (perhevapaalla)
Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Kurjet

Tiina Puumalainen – Hanna Suutela
He elivät kirjoittaakseen (ja kirjoittivat elääkseen)
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu