""

Saavutettavuus

Esteettömyys

Pyörätuolipaikat

Suuren näyttämön pyörätuolipaikat (2) sijaitsevat ensi parvella. Suuren näyttämön hissi on Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Hissille johtavalla ovella on summeri, jota soittamalla saa yhteyden henkilökuntaan.

Pienellä näyttämöllä pyörätuolipaikat (2) sijaitsevat rivin 14 vasemmassa reunassa.

Omapohjassa paikka on lähellä katsomon sisäänkäyntiä. Vallilan Kansallisteatterissa pyörätuolipaikka on katsomon oikeassa etureunassa. Tutustu eri näyttämöihin tarkemmin kunkin näyttämön omalla sivulla.

Pyörätuolinkäyttäjän avustajan lippu on maksuton. Suosittelemme oman avustajan mukaan ottamista, koska tilamme eivät etenkään Suurella näyttämöllä ole täysin esteettömät. Vahtimestareillamme ei varsinaisten työtehtäviensä ohessa ole mahdollisuutta toimia avustajana.

Koska pyörätuolipaikkoja on rajallisesti, liput tulee varata viimeistään päivää ennen näytäntöä, puhelimitse Kansallisteatterin lippumyymälästä (p. 010 733 1331). Näin saat parhaan mahdollisen palvelun.

Induktiosilmukat

Induktiosilmukkapaikkoja on Suurella näyttämöllä permannon riveillä 7–12 (myös reunimmaiset paikat).
Pienellä näyttämöllä on syyskuussa 2023 vielä puutteita induktiosilmukan toiminnassa. Mikäli sinulla on tarvetta induktiosilmukan käyttöön, ole ystävällinen ja ota yhteys lippumyymäläämme.
Vallilan Kansallisteatterissa induktiosilmukkapaikat sijaitsevat riveillä 5–9.

Esteettömät wc:t

Kansallisteatterin esteetön wc-tila sijaitsee Suurella näyttämöllä Lavaklubilla (hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa). Pieneltä näyttämöltä, Omapohjasta ja Vallilan Kansallisteatterista löytyvät myös esteettömät wc-tilat.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kansallisteatteriin. Asia kannattaa mainita lipunoston yhteydessä.

Inva-pysäköintipaikat

Itäisellä Teatterikujalla sijaitsee yksi kyltein ja maalauksin merkitty inva-pysäköintipaikka.

Saavutettavuus

Saavutettava ohjelmisto

Pyrimme toiminnassamme huomioimaan saavutettavuuden. Järjestämme näytäntökausittain muiden muassa kuvailutulkattuja tai viittomakielisiä esityksiä.

Muista tutustua myös Virran audiotarjontaan.

Saavutettavuusseloste

Kansallisteatterin verkkosivujen saavutettavuusselosteeseen voit tutustua täällä.

lippu.fi-verkkosivujen saavutettavuusselosteen löydät Lippupisteen verkkosivuilta.

Lisätietoa saavutettavuudesta

Kysy lisää saavutettavuudesta, lippujen varaamisesta ja erityisnäytännöistä lippumyymälästämme p. 010 733 1331 (Arkisin klo 10-17, näytäntöiltoina klo 10 -19. Lauantaisin klo 11-19. (Huom! La 19.8. alkaen. La 12.8. lippumyymälä on suljettu.) tai sähköpostilla myynti@kansallisteatteri.fi. Autamme mielellämme!

Anna palautetta saavutettavuudesta

Lähetä meillä palautetta sähköpostiosoitteeseen saavutettavuus@kansallisteatteri.fi ja auta meitä kehittymään monipuolisesti saavutettavana teatteritalona.

Saapuminen 

Näytännöt alkavat täsmällisesti. Myöhästyneet pääsevät katsomoon vasta väliajalla.

Saapumisohjeet eri näyttämöille löydät kunkin näyttämön omalta sivulta.

Turvallisemman tilan periaatteet Kansallisteatterissa 

Kansallisteatterin arvoja ovat tasa-arvo, keskustelevuus ja taiteellisuus

Turvallisemman tilan periaatteilla pyritään luomaan käytänteitä, joiden avulla edistetään tasa-arvoisempaa ja yhteisöllisempää teatteria. Periaatteet koskevat sekä Kansallisteatterissa työskenteleviä että yleisöä.  

  • Kansallisteatterissa ei hyväksytä syrjintää, rasismia, häirintää eikä fyysistä tai henkistä väkivaltaa.  Olemme kaikki vastuussa tilan turvallisuudesta ja vaikutamme siihen toiminnallamme. Kannustava ja turvallinen ilmapiiri on meille tärkeä.  
  • Kaikilla meillä on olettamuksia ja ennakkokäsityksiä toisista ihmisistä. Tunnistamme omat olettamuksemme ja huomiomme toisten ihmisten moninaisuuden sekä yksilölliset lähtökohdat. Kunnioitamme kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti ja syrjimättä.
  • Jos koet tai havaitset epämiellyttävän tilanteen, kerro siitä henkilökunnallemme. Puutumme asiattomaan käytökseen parhaan kykymme mukaan. Otamme mielellämme vapaamuotoista palautetta vastaan osoitteessa saavutettavuus@kansallisteatteri.fi . Luemme sähköpostit luottamuksellisesti, ja jokainen sähköposti käsitellään viipymättä.
  • Pyrimme siihen, että kaikki tilat ovat mahdollisimman esteettömät ja yhdenvertaiset, jotta kaikki voivat osallistua tasavertaisesti näytöksiimme ja tapahtumiimme.  
  • Pyrimme siihen, että meillä on tarjota maantieteellisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti saavutettavia sisältöjä.  
  • Pyrimme käyttämään viestinnässämme ymmärrettävää ja yleistajuista kieltä. Verkkosivumme ovat saavutettavat.  
  • Pyydämme luvan kaikilta, joita kuvaamme tai muuten taltiomme suljetuissa tilaisuuksissa. Kuvaamme julkisissa tilaisuuksissa hyvän tavan mukaisesti.  
  • Sitoudumme näihin periaatteisiin ja olemme valmiita muokkaamaan niitä tarpeen mukaan. Vastuu turvallisesta tilasta on meillä kaikilla.  
Ohita esitysten esittelykaruselli

Pienellä näyttämöllä ja Vallilassa juuri nyt

""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lear

William Shakespeare
”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?” 
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Korhosen muotokuva

Vaurioteatteri esittää
Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka Kansallisteatterin historiaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen, Brel ...Rakastakaa!

Upea konserttisarja jatkuu!
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu