""

Saavutettavuus

Esteettömyys

Pyörätuolipaikat

Suuren näyttämön pyörätuolipaikat (2) sijaitsevat ensi parvella. Suuren näyttämön hissi on Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Hissille johtavalla ovella on summeri, jota soittamalla saa yhteyden henkilökuntaan.

Omapohjassa paikka on lähellä katsomon sisäänkäyntiä. Vallilan Kansallisteatterissa pyörätuolipaikka on katsomon oikeassa etureunassa. Tutustu eri näyttämöihin tarkemmin kunkin näyttämön omalla sivulla.

Pyörätuolinkäyttäjän avustajan lippu on maksuton. Suosittelemme oman avustajan mukaan ottamista, koska tilamme eivät etenkään Suurella näyttämölla ole täysin esteettömät. Vahtimestareillamme ei varsinaisten työtehtäviensä ohessa ole mahdollisuutta toimia avustajana.

Koska pyörätuolipaikkoja on rajallisesti, liput tulee varata viimeistään päivää ennen näytäntöä, puhelimitse Kansallisteatterin lippumyymälästä (p. 010 733 1331). Näin saat parhaan mahdollisen palvelun.

Induktiosilmukat

Induktiosilmukkapaikkoja on Suurella näyttämöllä permannon riveillä 7–12 (myös reunimmaiset paikat). Vallilan Kansallisteatterissa induktiosilmukkapaikat sijaitsevat riveillä 5–9.

Esteettömät wc:t

Kansallisteatterin esteettömät wc-tilat sijaitsevat lippumyymälän vieressä (hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa). Myös sekä Omapohjasta että Vallilan Kansallisteatterista löytyy esteettömät wc-tilat.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kansallisteatteriin. Asia kannattaa mainita lipunoston yhteydessä.

Inva-pysäköintipaikat

Itäisellä Teatterikujalla sijaitsee yksi kyltein ja maalauksin merkitty inva-pysäköintipaikka.

Saavutettavuus

Saavutettava ohjelmisto

Pyrimme toiminnassamme huomioimaan saavutettavuuden. Järjestämme näytäntökausittain muiden muassa kuvailutulkattuja tai viittomakielisiä esityksiä.

Muista tutustua myös Virran audiotarjontaan.

Saavutettavuusseloste

Kansallisteatterin verkkosivujen saavutettavuusselosteeseen voit tutustua täällä.

lippu.fi-verkkosivujen saavutettavuusselosteen löydät Lippupisteen verkkosivuilta.

Lisätietoa saavutettavuudesta

Kysy lisää saavutettavuudesta, lippujen varaamisesta ja erityisnäytännöistä lippumyymälästämme p. 010 733 1331 (ma–la 9–19) tai sähköpostilla myynti@kansallisteatteri.fi. Autamme mielellämme!

Anna palautetta saavutettavuudesta

Lähetä meillä palautetta sähköpostiosoitteeseen saavutettavuus@kansallisteatteri.fi ja auta meitä kehittymään monipuolisesti saavutettavana teatteritalona.

Saapuminen 

Näytännöt alkavat täsmällisesti. Myöhästyneet pääsevät katsomoon vasta väliajalla.

Kansallisteatteriin pääset helposti julkisilla kulkuvälineillä. Jos saavut omalla autolla, saat 6,40€ pysäköintihyvityksen P-Elielissä esitysiltana. Alennuskoodin summa vastaa esimerkiksi ma-la klo 18-24 välillä kahden tunnin pysäköintiä. Pysäköintihyvityksen saadaksesi syötä alennuskoodi maksuautomaatilla maksun yhteydessä. Etu on voimassa arkisin klo 18.00–24.00, la–su klo 12.00–24.00. Pyydä alennuskoodi lippumyymälästä tai vahtimestarilta.

Saapumisohjeet eri näyttämöille löydät kunkin näyttämön omalta sivulta.

Turvallisemman tilan periaatteet Kansallisteatterissa 

Kansallisteatterin arvoja ovat tasa-arvo, keskustelevuus ja taiteellisuus

Turvallisemman tilan periaatteilla pyritään luomaan käytänteitä, joiden avulla edistetään tasa-arvoisempaa ja yhteisöllisempää teatteria. Periaatteet koskevat sekä Kansallisteatterissa työskenteleviä että yleisöä.  

  • Kansallisteatterissa ei hyväksytä syrjintää, rasismia, häirintää eikä fyysistä tai henkistä väkivaltaa.  Olemme kaikki vastuussa tilan turvallisuudesta ja vaikutamme siihen toiminnallamme. Kannustava ja turvallinen ilmapiiri on meille tärkeä.  
  • Kaikilla meillä on olettamuksia ja ennakkokäsityksiä toisista ihmisistä. Tunnistamme omat olettamuksemme ja huomiomme toisten ihmisten moninaisuuden sekä yksilölliset lähtökohdat. Kunnioitamme kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti ja syrjimättä.
  • Jos koet tai havaitset epämiellyttävän tilanteen, kerro siitä henkilökunnallemme. Puutumme asiattomaan käytökseen parhaan kykymme mukaan. Otamme mielellämme vapaamuotoista palautetta vastaan osoitteessa saavutettavuus@kansallisteatteri.fi . Luemme sähköpostit luottamuksellisesti, ja jokainen sähköposti käsitellään viipymättä.
  • Pyrimme siihen, että kaikki tilat ovat mahdollisimman esteettömät ja yhdenvertaiset, jotta kaikki voivat osallistua tasavertaisesti näytöksiimme ja tapahtumiimme.  
  • Pyrimme siihen, että meillä on tarjota maantieteellisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti saavutettavia sisältöjä.  
  • Pyrimme käyttämään viestinnässämme ymmärrettävää ja yleistajuista kieltä. Verkkosivumme ovat saavutettavat.  
  • Pyydämme luvan kaikilta, joita kuvaamme tai muuten taltiomme suljetuissa tilaisuuksissa. Kuvaamme julkisissa tilaisuuksissa hyvän tavan mukaisesti.  
  • Sitoudumme näihin periaatteisiin ja olemme valmiita muokkaamaan niitä tarpeen mukaan. Vastuu turvallisesta tilasta on meillä kaikilla.  
Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu