Saavutettavuusseloste

Kansallisteatteri.fi-verkkopalvelun saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten kansallisteatteri.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä verkkopalvelusta vastaa Suomen Kansallisteatteri. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujemme kehityksessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkopalvelussa on joitakin saavutettavuuspuutteita, jotka on kuvattu tarkemmin alempana.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme 14 päivän kuluessa.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella saavutettavuus@kansallisteatteri.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta

Verkkopalvelu ei ole vielä kaikilta osin saavutettava.
Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

  • Sivustolla on joitain kohteita, joita ei ole merkitty otsikoiksi koodiin, vaikka ne näkevälle näyttävät siltä. (WCAG 1.3.1)
  • Sivustolla on joitain epäkuvaavia linkkitekstejä. (WCAG 2.4.4)
  • Sivustolla on kohtia, joissa eri värien välinen kontrasti ei ole riittävä (esim. evästeasetuksissa sekä Väliaikatarjoilut-sivulla). (WCAG 1.4.3, 1.4.11)
  • Kaikilta sivuston sivuilta ei löydy sivustoa identifioivia navigaatiomekanismeja (esim. Väliaikatarjoilut-sivulta). (WCAG 3.2.3)
  • Joillain sivuilla on yhteystietoja sivuston vasemmassa laidassa tai pääotsikon yläpuolella, jolloin ne luetaan ennen sivuston pääsisältöä. Looginen lukemisjärjestys ei siis toteudu kaikkialla. (WCAG 1.3.2)
  • Sivustolla on yksittäisiä sivuja sekä kohtia, joissa kieltä ei ole merkitty oikein. (WCAG 3.1.1, WCAG 3.1.2)
  • Väliaikatarjoilussa on mobiilisivustolla käytetty välilehtiä. Välilehdistä ei saa palautetta, mikä välilehti on auki. (WCAG 4.1.3)
  • Sivustolla on joitain tiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia. Niissä ei toteudu looginen lukemisjärjestys, niiden sivuotsikot eivät ole kuvaavia eikä niihin ole merkitty otsikoita. (WCAG 1.3.2, WCAG 2.4.2, WCAG 1.3.1)
  • Hakutulossivulla kategorian filtteröiminen ei toimi kunnolla näppäimistöllä. Haun toteuttaja aikoo muuttaa toteutuksen saavutettavaksi, mutta aikataulu ei ole tiedossa. (WCAG 2.1.1, 4.1.2)
  • Sivustolla on sisältöjä, jotka eivät toimi oikein, kun tekstiä suurennetaan 200 % tai tekstin välistystä muutetaan. (WCAG 1.4.4, 1.4.12)

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelussa on podcasteja ja videoita, jotka eivät ole saavutettavia. Niistä puuttuu tekstikuvaus. Alustat, joilla ne on julkaistu (esim. Soundcloud, YouTube), eivät myöskään ole saavutettavia. Ennen 23.9.2020 julkaistua ääni- ja videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat verkkopalvelun rakentaneen tahon tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset.

Verkkopalvelu on julkaistu 8.6.2022.

Tämä seloste on laadittu 2.6.2022.

Selostetta on päivitetty viimeksi 10.8.2022.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja

""

Jäniksen vuosi

Arto Paasilinna ‒ Kristian Smeds
Loikkien vapauteen!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eerika Rantasen tähänastinen elämä

Juha Jokela, Kaisa Hela, Ria Kataja & Eeva Soivio
Sydämellinen kasvutarina kolmen upean näyttelijän esittämänä!
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Angels in America

Tony Kushner
Suurteos rakkaudesta ja toivosta maailmanlopun aattona
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Appelsiinit

Basim Kahar
Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu
""

UbuVersum

Jarry – Haikkala – Lehtinen
Esitys KAIKKIEN AIKOJEN hirmuhallitsijasta
Tekniikan museo
Tutustu ja osta lippu
""

Jälkielämä

Joel Teixeira Neves 
Keskusteluja elävien kuolleiden kanssa
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu