Yhteisöt ja osallisuus

Erilaisista syistä erilaisilla ihmisillä on erilaiset mahdollisuudet tulla teatteriin. Yhteisöt ja osallisuus -osaston tavoitteena on tehdä Kansallisteatterista aidosti kaikenlaisten ihmisten teatteri.

Kansallisteatteri ei ole vain kivilinna Rautatientorin laidalla. Työskentelemme myös kouluissa, palvelutaloissa, lähiöissä ja vankiloissa. Toimimme kahteen suuntaan: viemme esityksiä Kansallisteatterista erilaisiin yhteisöihin sekä laitoksiin ja kutsumme niistä ihmisiä Kansallisteatteriin tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä meidän kanssamme. Haluamme, että yhteiskunnan moninaisuus tulee näkyväksi kaikessa teatterin toiminnassa, niin katsomoissa kuin näyttämöilläkin. Teemme teatteria tutuksi monin eri tavoin: pidämme kulissikierroksia, järjestämme keskusteluja ja työpajoja sekä tuotamme oppimateriaaleja. Madallamme kynnystä saapua teatteriin ja kutsumme sinut osallistumaan. Nuoriin kiinnitämme erityistä huomiota Nuorten Kansallisteatterin myötä.

Tilaa uutiskirjeemme

Nuorten Kansallisteatteri valmistaa esityksiä nuorille yleisöille ammattilaisvoimin, läheisessä yhteistyössä nuorten ja koulujen kanssa. 

Yleisötyö tekee teatterin prosesseja tunnetuiksi ja saavutettaviksi kaikenlaisille yleisöille sekä laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta.

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie esityksiä ja työpajoja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin, vankiloihin sekä erityiskouluihin. 

Yhteystiedot

 

Ohita esitysten esittelykaruselli

Pienellä näyttämöllä ja Vallilassa juuri nyt

""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lear

William Shakespeare
”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?” 
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Korhosen muotokuva

Vaurioteatteri esittää
Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka Kansallisteatterin historiaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen, Brel ...Rakastakaa!

Upea konserttisarja jatkuu!
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu