""

Yhteisöt ja osallisuus

Vuoden 2023 alussa Kansallisteatterissa aloittaa toimintansa uusi Yhteisöt ja osallisuus -osasto, joka kokoaa yhteen Kiertuenäyttämön, Nuorten Kansallisteatterin ja yleisötyön toiminnot.

Uuden osaston myötä Kansallisteatteri vahvistaa entisestään sidettään yhteiskuntaan ja sen erilaisiin yhteisöihin. Yhteisöt ja osallisuus -osasto tekee töitä sen eteen, että teatterin toiminta olisi entistä saavutettavampaa ja mahdollisimman esteetöntä. Se etsii tapoja ottaa erilaisia ihmisiä mukaan teatterin taiteelliseen prosessiin ja pohtii, miten tasa-arvoa on mahdollista edistää taiteen keinoin.

Yhteisöt ja osallisuus -osaston tavoitteena on tuoda yhteiskunnan moninaisuus näkyväksi kaikessa teatterin toiminnassa, niin katsomoissa kuin näyttämöilläkin. Teatterin tilojen ja näyttämöiden lisäksi osaston fokus on lähiöissä, kouluissa, erilaisissa asumisyksiköissä ja yhteiskunnan marginaaleissa. Osasto seuraa yhteisöllisesti suuntautuneen taiteen uusia avauksia myös kansainvälisesti.

  • Nuorten Kansallisteatteri valmistaa esityksiä nuorille yleisöille ammattilaisvoimin, läheisessä yhteistyössä nuorten ja koulujen kanssa. 
  • Yleisötyö tekee teatterin prosesseja tunnetuiksi ja saavutettaviksi kaikenlaisille yleisöille sekä laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta.
  • Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie esityksiä ja työpajoja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin, vankiloihin sekä erityiskouluihin. 

Yhteystiedot

 

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja 2023

""

Varamiehet / Varumehed

Andra Teede
Haikea komedia virolaisista vierastyöläisistä
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Rakkaus kenkälaatikossa

Teatteri Totti esittää Jaana Tiaisen näytelmän
Koskettava esitys vaietusta aiheesta
Omapohja
Tutustu ja osta lippu