Yhteisöt ja osallisuus

Erilaisista syistä erilaisilla ihmisillä on erilaiset mahdollisuudet tulla teatteriin. Yhteisöt ja osallisuus -osaston tavoitteena on tehdä Kansallisteatterista aidosti kaikenlaisten ihmisten teatteri.

Kansallisteatteri ei ole vain kivilinna Rautatientorin laidalla. Työskentelemme myös kouluissa, palvelutaloissa, lähiöissä ja vankiloissa. Toimimme kahteen suuntaan: viemme esityksiä Kansallisteatterista erilaisiin yhteisöihin sekä laitoksiin ja kutsumme sieltä ihmisiä Kansallisteatteriin tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä meidän kanssamme. Haluamme, että yhteiskunnan moninaisuus tulee näkyväksi kaikessa teatterin toiminnassa, niin katsomoissa kuin näyttämöilläkin.

  • Nuorten Kansallisteatteri valmistaa esityksiä nuorille yleisöille ammattilaisvoimin, läheisessä yhteistyössä nuorten ja koulujen kanssa. 
  • Yleisötyö tekee teatterin prosesseja tunnetuiksi ja saavutettaviksi kaikenlaisille yleisöille sekä laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta.
  • Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie esityksiä ja työpajoja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin, vankiloihin sekä erityiskouluihin. 

Yhteystiedot

 

Alexandra Dunaeva
harjoittelija, Pihajuhlat
Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu