Yhteisöt ja osallisuus

Erilaisista syistä erilaisilla ihmisillä on erilaiset mahdollisuudet tulla teatteriin. Yhteisöt ja osallisuus -osaston tavoitteena on tehdä Kansallisteatterista aidosti kaikenlaisten ihmisten teatteri.

Kansallisteatteri ei ole vain kivilinna Rautatientorin laidalla. Työskentelemme myös kouluissa, palvelutaloissa, lähiöissä ja vankiloissa. Toimimme kahteen suuntaan: viemme esityksiä Kansallisteatterista erilaisiin yhteisöihin sekä laitoksiin ja kutsumme niistä ihmisiä Kansallisteatteriin tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä meidän kanssamme. Haluamme, että yhteiskunnan moninaisuus tulee näkyväksi kaikessa teatterin toiminnassa, niin katsomoissa kuin näyttämöilläkin. Teemme teatteria tutuksi monin eri tavoin: pidämme kulissikierroksia, järjestämme keskusteluja ja työpajoja sekä tuotamme oppimateriaaleja. Madallamme kynnystä saapua teatteriin ja kutsumme sinut osallistumaan. Nuoriin kiinnitämme erityistä huomiota Nuorten Kansallisteatterin myötä.

Tilaa uutiskirjeemme

Nuorten Kansallisteatteri valmistaa esityksiä nuorille yleisöille ammattilaisvoimin, läheisessä yhteistyössä nuorten ja koulujen kanssa. 

Yleisötyö tekee teatterin prosesseja tunnetuiksi ja saavutettaviksi kaikenlaisille yleisöille sekä laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta.

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie esityksiä ja työpajoja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin, vankiloihin sekä erityiskouluihin. 

Yhteystiedot

 

Hanna Häyhä
yleisötyövastaava (perhevapaalla)
Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu