Tiedote – 8.12.2020

Juha Mustanojan Diplomaatit on Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön 10-vuotisjuhlateos

Juha Mustanojan kirjoittama ja ohjaama Diplomaatit on ilkikurisen valloittava, pieni komedia täydellisyyden tavoittelusta.

Diplomaatit on Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön 10-vuotisjuhlateos, joka on tilattavissa vanhustyön yksiköihin. Kantaesityksensä teos saa Kanneltalossa 2. maaliskuuta.

Koska väestömme keskuudesta on alkanut löytyä yhä kelvottomampaa ja surkeampaa ihmisainesta, olemme päättäneet korjata tilanteen konsultoimalla kolmea täydellistä henkilöä.

Nämä diplomaatit ovat saaneet tehtäväkseen mitata ja juhlamenoin kruunata Suomen täydellisyyden maantieteellisen keskipisteen.

Olkoon tämä kaikille meille vätyksille opiksi ja ojennukseksi.

Diplomaatit tuo eteemme kolme kukertavan täydellistä ihmisyksilöä, jotka laulavat, tanssivat ja porskuttavat vailla häpeää tai huolta huomisesta. Nämä eksoottiset elitistit kiekuvat meille ylimielisiä virsiään kuin tropiikin riikinkukot – kunnes tulee tosipaikka, ja tuo päätön riekkuminen saadaan vihdoinkin poikki, tylysti kuin kanan lento.

Kantaesitys Kanneltalossa 2.3. klo 18.00 (muut näytännöt 4.3. klo 18.00, 5.3. klo 18.00 sekä la 6.3. klo 15.00 ja 18.00).

Teos on tilattavissa vanhustyön yksiköihin keväällä 2021.

Yhteistyössä Kanneltalon kanssa

Työryhmä

Rooleissa Jussi Lehtonen, Antti L. J. Pääkkönen ja Nora Raikamo
Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Mustanoja Pukusuunnittelu Noora Salmi Valosuunnittelu Mirkka Saari (Kanneltalo) Tuottaja Sanna Breilin (Kiertuenäyttämö) Tuottaja Tiina Laukkanen (Kanneltalo)

Kiertuenäyttämö

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie taidetta keskelle terveydenhuollon, sosiaalityön ja vankeinhoidon yksiköiden arkea.

Kiertuenäyttämö tuottaa myös tutkivan teatterityön prosesseja ja osallistavia kenttätyöjaksoja erilaisten yhteisöjen kanssa tavoitteenaan tuoda muuten kuulumattomiin jäävä ääni osaksi Kansallisteatterin repertuaaria.

Lisätiedot

Kansallisteatterin viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen
puhelinnumero 050 540 5062
sähköpostiosoite mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi

Lisätiedot ja kiertue-esitysten tilaukset

Kiertuenäyttämön tuottaja Sanna Breilin
puhelinnumero 050 373 1925
sähköpostiosoite sanna.breilin@kansallisteatteri.fi

Lipunmyynti

Diplomaattien liput tulevat myyntiin vuoden vaihteessa. Tarkemmasta aikataulusta viestimme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Esityssivu

https://kansallisteatteri.fi/esitys/diplomaatit/

Valokuvat

https://www.flickr.com/photos/kansallisteatteri/albums

Teaser

https://youtu.be/YqKo1cyzXk0