Tiedote – 4.3.2022

Kansallisteatteri järjestää tukikonsertin Ukrainalle 20.3. – lipputuotot lahjoitetaan UNICEFin kautta Ukrainan lapsille

Tukikonsertti Ukrainalle

Ukrainan suvereeni valtio ja sen 44-miljoonainen kansa ovat joutuneet hyökkäyssodan kohteiksi. Sota on muuttunut jatkuvasti julmemmaksi. Siviiliuhrien ja pakolaisten määrä on kasvanut päivä päivältä.

”Olen todella järkyttynyt sodan syttymisestä Euroopassa, kuten varmasti kaikki ovat”, pääjohtaja Mika Myllyaho sanoo. ”Haluamme järjestää tukikonsertin talkoohengessä, koska se on tehokas tapa kerätä konkreettista rahallista apua ja samalla osoittaa näkyvästi tukea sodan runtelemalle Ukrainalle.”

Lipputuotot luovutetaan lyhentämättöminä UNICEFille

Ukrainan kriisi on eskaloitunut ja uhkaa vaikuttaa 7,5 miljoonan lapsen elämään. Taistelujen laajentuessa humanitaarisen avun tarve kasvaa. UNICEF tarjoaa turvaa ja suojaa, terveyspalveluja, vettä ja sanitaatiota, psykososiaalista tukea sekä rahallisia avustuksia Ukrainassa taistelujen jalkoihin jääneille ja niitä paenneille lapsille ja heidän perheilleen.

Katsojat voivat valita neljästä hintaluokasta, kuinka paljon haluavat maksaa lipustaan (20‒150 €). Liput tulevat myyntiin tiistaina 8.3. ja esiintyjien nimet julkaistaan viikolla 10. Konsertin tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä UNICEFille.

Lisätiedot
Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho
Sähköpostiosoite
mika.myllyaho@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 044 593 8130

Lisätiedot ja haastattelutoiveet
Viestinnän tuottaja Kirsi Helstelä
Sähköpostiosoite kirsi.helstela@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 540 5062