Tiedote – 29.10.2020

Kansallisteatterin huippusuosittuun Koiramäen Suomen historiaan viittomakielinen tulkkaus

koiramaki

Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se lähti neitsytmatkalleen? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?

Näihin ja muihin jännittäviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot heräävät eloon Kansallisteatterin näyttämöllä!

Kunnaksen kuvakirjaan perustuva näyttämöteos kertoo Suomen historian vaiheista Ruotsin vallan ajalta 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Koiramäen Suomen historia on valloittava teatteriesitys, joka muistuttaa, ettei historia ole vain lista vuosilukuja ja nimiä, vaan ennen muuta toinen toistaan kiehtovampia hahmoja ja tarinoita menneiltä ajoilta. Kunnaksen tarinoissa valokeilaan pääsevät niin aikansa suurmiehet ja suurnaiset kuin myös tavallinen kansa. Luvassa on hauska ja vauhdikas, näyttävä ja musiikkipitoinen aikamatka, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset.

Esitystä suositellaan kouluikäisille.

 

VIITTOMAKIELELLÄ TULKATUT NÄYTÄNNÖT: 28.11.2020 ja 5.12.2020.

28.11. näytännössä tulkkeina toimivat Anne Elo, Seija Pynnönen (alumni), Johanna Kurttila, Outi Varppee (alumni), Suvi Tynkkynen ja Heljä Behm.

5.12. näytännössä tulkkeina toimivat Ilona Seppänen (alumni), Alisa Räikkä, Sami Järvelä, Isabella Sturiale, Anna Anttilainen (alumni) ja Iina Hautasuo.

Ohjaava opettaja Zita Kóbor-Laitinen


Työryhmä

Rooleissa Hannu-Pekka Björkman, Aksa Korttila, Petri Liski, Harri Nousiainen, Karin Pacius, Heikki Pitkänen, Marja Salo ja Paula Siimes

Tanssija Ninu Lindfors

Ohjaus Irene Aho Dramatisointi Eva Buchwald Lavastus Annukka Pykäläinen
Pukusuunnittelu Merja Levo Musiikki ja musiikin toteutus Timo Hietala ja Risto Kupiainen Valosuunnittelu Kalle Ropponen Äänisuunnittelu Ville Leppilahti Koreografia Irene Aho ja Ninu Lindfors Naamioinnin suunnittelu ja peruukit Petra Kuntsi ja Minttu Minkkinen Tarpeiston suunnittelu Sanna Sucksdorff Miekkailukoreografia Kristo Salminen

Liput

Peruslippu 38 €
Eläkeläinen 34 €
Lapsi / opiskelija 20 €
Perhelippu 100 € (sis. 2 lasta ja 2 aik.)

 

Lisätiedot
 

Viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen
Sähköpostiosoite mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 540 5062

Teatterikuraattori Pirjo Virtanen
Sähköpostiosoite pirjo.virtanen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 374 2296
 

Valokuvat

Tästä linkistä pääset katsomaan ja lataamaan esityksen kuvia Flickr-palvelusta.