Tiedote – 3.9.2021

Kansallisteatterin katsomoihin vapautuu lisää paikkoja

  • näytännöt järjestetään terveysturvallisesti

     

Uudet, 4.9.2021 voimaan tulevat viranomaismääräykset mahdollistavat sen, että Kansallisteatterin katsomoihin voidaan ottaa enemmän yleisöä.  Tämä tarkoittaa, että katsomokapasiteeteista on käytössä eri näyttämötilojen olosuhteet huomioiden noin puolet. Kansallisteatterin näytännöt järjestetään terveysturvallisuus varmistaen.

Kansallisteatterin katsomokapasiteeteista otetaan käyttöön noin 50%. Tämä tarkoittaa Suurella näyttämöllä noin 340 paikkaa, Vallilan Kansallisteatterissa 140 paikkaa ja Omapohjassa 40 paikkaa.

Lisäliput tulevat myyntiin vähitellen. Viestimme eri kanavissamme ja esityssivuilla, milloin eri esitysten lisäliput ovat saatavilla.

Katsojilta edellytetään maskien käyttöä ja erityisen hyvän käsihygienian noudattamista. Saavuthan paikalle vain terveenä. Kansallisteatteri kiinnittää erityishuomiota siisteyteen ja tekee tehostettuja siivoustoimia.  Vältetään yhdessä tungosta ja pidetään huolta turvaväleistä myös lämpiötiloissa.

Katsomoissa on käytössä joka toinen paikka. Suurella näyttämöllä lipussa mainittu rivinumero pitää paikkansa. Lippumyymälämme neuvoo lipun valinnassa ja aulahenkilökuntamme katsomoon sijoittumisessa.

Suuren näyttämön ravintolapalveluissa suosittelemme ennakkovarauksia. Tarjoilupöydät on järjestetty väljästi. Päällysvaatteet voi jättää itsepalvelunarikkaan tai ottaa mukaan katsomoon. Suuren näyttämön yleisötilat on käsitelty katalyysipinnoituksella, joka pitää kosketuspinnat virus- ja infektiovapaina.

Suuren näyttämön ohjelmistossa nähdään syyskaudella mm.  Juha Jokelan Dosentit (kantaesitys 15.9.), Reko ja Tina Lundánin, Kati Kaartisen ja Jussi Tuurnan Tunnit, viikot, kuukaudet (kantaesitys 24.9.), Miika Nousiaisen Pintaremontti (kantaesitys 27.10.), Michael Baranin Hitler ja Blondi lokakuussa sekä uutuusvierailu Punch up! (3.10.).

Vallilassa nähdään Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan Sokea piste (kantaesitys 6.10.) ja Molièren Saituri ja myöhemmin syyskaudella Mika Myllyahon Kampaamo.

Omapohjan ohjelmistossa on Marja Salon ja Hanna-Kaisa Tiaisen Hehtaari (kantaesitys 4.9.); tulossa on myös Kantti – Nuorten Kansallisteatterin uutuus, Eira Virekosken Pakko jakaa.

Ajankohtaiset turvallisuusohjeemme näet verkkosivuiltamme:

https://kansallisteatteri.fi/turvallisesti-kansallisteatterissa/
 

Lippumyymälä

Puhelinnumero 010 733 1331 (ma-la 9-19)

Ryhmämyynti

Puhelinnumero 010 733 1332 (ma-pe 9-16)
 

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen
Sähköpostiosoite mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 540 5062