Tiedote – 7.6.2022

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie kesällä teatteria hoivakoteihin ja palvelutaloihin

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö toteuttaa kesällä 2022 palvelutaloille ja seniorikeskuksille suunnattuja pihaesityksiä. Tilattavien esitysten myötä asukkaat saavat nauttia musiikista, teatterista ja runoudesta. Esityksiä voi seurata pihalla, parvekkeelta tai ikkunasta.

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön missiona on tehdä teatterin toiminnasta entistä saavutettavampaa ja vahvistaa teatterin sidettä yhteiskuntaan ja yhteisöihin. Aiempien vuosien tapaan Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön kesäkiertueen ohjelmisto sisältää palvelutaloille ja seniorikeskuksille suunnattuja pihaesityksiä.

”Halusimme ehdottomasti toteuttaa Kiertuenäyttämön pihaesitykset tänäkin kesänä, sillä taide ilahduttaa ja liikuttaa. Esityksen ääreen kokoontuminen nivoo porukkaa yhteen ja parhaimmillaan jättää vahvan yhteisen muistijäljen”, Kiertuenäyttämön taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen sanoo. 

Kiertuenäyttämön kesäkiertueen toteuttaminen on mahdollista Suomen Kansallisteatterin Säätiölle lahjoitettujen keräysvarojen ansiosta.

Tilattava esitys avaimet käteen -periaatteella

Tilattavia esityksiä on neljä erilaista, ja ne tarjoavat katsojalle musiikkia, teatteria ja runoutta. Esitykset ovat tilattavissa Kiertuenäyttämön tuottajalta ja ne hoidetaan avaimet käteen -periaatteella. Ennen esitystä käydään tutustumassa esityspaikkaan etukäteen sovittuna päivänä. Näin tekniset asiat ovat selvillä hyvissä ajoin ennen esitystä, ja järjestelyt etenevät saumattomasti. Lisäksi esityksissä on mukana ääniteknikko äänentoistolaitteineen. Esityksissä on säävaraus ja mahdollisen sään aiheuttaman esteen sattuessa esitykselle etsitään toinen esitysajankohta, tai se voidaan mahdollisuuksien mukaan siirtää sisätiloihin.   


Kiertuenäyttämön palvelutaloihin ja hoivakoteihin tilattavat pihaesitykset: 


Inke Koskinen ja Sofia Smeds: Kun on tunteet

  • Väkevä ylistys Maria Jotunin epäsovinnaisille naisille. Lois-Kaisa ja Akka Pärsky eivät kaihda keinoja etsiessään tyydytystä kahvinhimolleen.


Iika Hartikainen ja Helena Leminen: Klovni-balladeja/Duo Tritonus Angelicus

  • Teatteri Metamorfoosin klovniduo Tritonus Angelicuksen elämää ihmettelevä lauluesitys.
     

Duo Sanna Salmenkallio ja Ali Saad

  • Suomalaista ja arabialaista runoutta yhdistelevä voimakkaita tunnelmia välittävä konsertti.


Eija Ahvo ja Tuija Rantalainen: Elämän sain soimaan

  • Esitys vie Eija Ahvon ja Tuija Rantalaisen mukana lauluihin ja tarinoihin 70 vuoden ajalta.