Tiedote – 16.3.2022

Maria Jotunin Kun on tunteet Kiertuenäyttämön ohjelmistoon

Maria Jotunin teksteihin perustuva Kun on tunteet -esitys on nyt tilattavissa erilaisiin terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin. Ensi-ilta on helsinkiläisessä palvelukodissa tänään 16.3.2022.

Kun on tunteet on kahden vastavalmistuneen näyttelijän, Inke Koskisen ja Sofia Smedsin riehakas sovitus Jotunin samannimisestä novellikokoelmasta. Esitys on nykynäyttelijän tutkimusmatka mielitekoihin, toivottomuuteen ja tunteiden ikuiseen ikeeseen.

Koskinen ja Smeds odottavat innolla tulevia esityksiä: ”On hienoa viedä juuri tämä esitys sosiaalitoimen yksiköihin, koska esittävän taiteen elähdyttävä ja voimauttava vaikutus on tässä esityksessä mielestämme erityisen voimakkaasti aistittavissa. Kun henkilöhahmomme vapautuvat ja riehaantuvat, se leviää myös katsojiin. Kurittomuuden turvin käsittelemme myös kipeitä aiheita kuten kuolemaa ja omaan elämäänsä pettymistä.”

”Pitkän eristyksen jälkeen on upeaa nähdä, miten nuoren sukupolven näyttelijöiden klassikkosovitus saa uusia merkityksiä ja sisältöjä, kun se viedään palvelutalojen olohuoneisiin”, Kiertuenäyttämön taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen iloitsee uudesta esityksestä.

Väkevä ylistys Maria Jotunin epäsovinnaisille naisille

Lois-Kaisa ja Akka Pärsky eivät kaihda keinoja etsiessään tyydytystä kahvinhimolleen. Kahvin äärellä he herkistyvät, paljastavat sisimpänsä ja laulavat toisensa tainnoksiin. Esiin kuohuu piileviä toiveita, joita kohti he sukeltavat – toisiaan houkutellen, tarviten, hyödyntäen ja pettäen.

Kiertuenäyttämön tilausohjelmistoon kuuluva Kun on tunteet on lyhyempi jatkosovitus työryhmän valmistamalle versiolle teoksesta, joka sai ensi-iltansa Teatteri Jurkassa 2021.

Työryhmä

Esiintyjät Inke Koskinen ja Sofia Smeds

Käsikirjoitus ja ohjaus Inke Koskinen ja Sofia Smeds
Sävellys Riku-Pekka Kellokoski

Lisätiedot

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho
Sähköpostiosoite mika.myllyaho@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 044 593 8130

Lisätiedot, haastattelutoiveet ja medialippupyynnöt

Viestinnän tuottaja Kirsi Helstelä
Sähköpostiosoite kirsi.helstela@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 562 9394