Tiedote – 12.1.2023

Näyttelijä Timo Tuomisen Jacques Brel -tulkintoja kolmen illan sarjassa Vallilan Kansallisteatterissa

Timo Tuominen Kun ei ole muuta Levynkansi Kuvaaja Jarmo Lampela

Kuva poistettu.

Kuva: Jarmo Lampela

Kolme musiikki-iltaa, kaksi levynjulkaisutilaisuutta

Näyttelijä Timo Tuominen on suomentanut lähes 80 belgialaisen laulaja-lauluntekijä Jacques Brelin (1929–1978) klassikkoa. Kevään aikana hän esittää yli 60 kappaletta kolmen esityksen sarjassa Vallilan Kansallisteatterissa, joista kaksi ensimmäistä näytäntöä on samalla hänen tuoreiden levyjensä julkaisuiltoja.

Timo Tuominen avec Jacques Brel & Kun ei ole muuta kuin…  -levyn julkaisuilta 20.1.2023

Timo Tuominen encore Brel & Seuraava-levyn julkaisuilta 17.2.2023

Timo Tuominen Brel final 29.4.2023

”En osaa näitä esittäessäni sanoa onko se enemmän laulamista vai näyttelemistä. Se on chansonia. Tänään annetaan:” – entivanhaan esityksistä sanottiin. Brel-runouden kääntäminen on koukuttavaa mutta intohimoni on niiden tulkitsemisessa. Laulut syntyvät lopullisesti kuulijan rinnassa. Elävänä elävien ihmisten kanssa – siellä on chansonin koti”, Timo Tuominen sanoo.
 

Tuomisen tulkitsee Brelin mestariteoksia hienostelemattoman vahvasti heittäen kuulijat tunteiden vuoristorataan. Sanoitukset ovat elämänmakuisia ja kuvia kumartelemattomia.  

Kuva poistettu.
Kuva: Harri Nousiainen
 

Työryhmä

Orkesteri Tomi Rikkola / Anssi Salminen (kitara ja viulu) Jori Huhtala / Esko Grundström (kontrabasso) Tuomas Timonen / Rami Eskelinen (rummut) Marko Roininen (piano ja haitari)