Tiedote – 12.1.2023

Näyttelijä Timo Tuomisen Jacques Brel -tulkintoja kolmen illan sarjassa Vallilan Kansallisteatterissa

Kansallisteatterin ensembleen kuuluva näyttelijä Timo Tuominen tulkitsee Jacques Brelin chansoneita kolmen illan sarjana Vallilan Kansallisteatterissa. Esitysillat ovat 20.1., 17.2. ja 29.4. Kaksi ensimmäistä näytäntöä ovat samalla Tuomisen tuoreiden levyjen julkaisuiltoja. Tuominen on todellinen Brel-tuntija, hän on suomentanut lähes 80 Brel-klassikkoa. Tuomisen Brel-tulkinnat virtuoosimaisten muusikoiden kanssa tarjoavat elämänmakuisia ja tunteiden täyttämiä musiikki-iltoja.

Kuva: Jarmo Lampela

Kolme musiikki-iltaa, kaksi levynjulkaisutilaisuutta

Näyttelijä Timo Tuominen on suomentanut lähes 80 belgialaisen laulaja-lauluntekijä Jacques Brelin (1929–1978) klassikkoa. Kevään aikana hän esittää yli 60 kappaletta kolmen esityksen sarjassa Vallilan Kansallisteatterissa, joista kaksi ensimmäistä näytäntöä on samalla hänen tuoreiden levyjensä julkaisuiltoja.

Timo Tuominen avec Jacques Brel & Kun ei ole muuta kuin…  -levyn julkaisuilta 20.1.2023

Timo Tuominen encore Brel & Seuraava-levyn julkaisuilta 17.2.2023

Timo Tuominen Brel final 29.4.2023

”En osaa näitä esittäessäni sanoa onko se enemmän laulamista vai näyttelemistä. Se on chansonia. Tänään annetaan:” – entivanhaan esityksistä sanottiin. Brel-runouden kääntäminen on koukuttavaa mutta intohimoni on niiden tulkitsemisessa. Laulut syntyvät lopullisesti kuulijan rinnassa. Elävänä elävien ihmisten kanssa – siellä on chansonin koti”, Timo Tuominen sanoo.
 

Tuomisen tulkitsee Brelin mestariteoksia hienostelemattoman vahvasti heittäen kuulijat tunteiden vuoristorataan. Sanoitukset ovat elämänmakuisia ja kuvia kumartelemattomia.  


Kuva: Harri Nousiainen
 

Työryhmä

Orkesteri Tomi Rikkola / Anssi Salminen (kitara ja viulu) Jori Huhtala / Esko Grundström (kontrabasso) Tuomas Timonen / Rami Eskelinen (rummut) Marko Roininen (piano ja haitari)