Tiedote – 10.4.2014

Ona Kamu Kollektiivin Seksiä klo 16.25 on esitys sukupuolisesta olemassaolosta

Seksiä klo 16.25

Seksiä tarjotaan meille päivittäin. Siitä on tullut valmiiksi pureskeltua. Se on kuin jauhelihaa. Siitä on viety ilo, kekseliäisyys ja sille ominainen uteliaisuus. Se on kaunistettua, kiillotettua, latistettua. Meille kerrotaan, millaista sen pitää olla. Se tulee vastaan kaikkialla, mutta onko sitä missään?

Seksiä klo 16.25 on Ona Kamu Kollektiivin esitys, joka pohtii seksuaalisen identiteetin monia ulottuvuuksia. Miten seksuaalinen identiteetti määrittelee meidät? Toteutuuko oma seksuaalisuutemme?

Ona Kamu Kollektiivi on vuonna 2010 perustettu työryhmä, joka yhdistää elävän musiikin ja fyysisen ilmaisun pelkistettyihin, hienovaraisiin näyttämökuviin. Ryhmän ensimmäinen omakuvaan pohjautunut esitys Solutasolla (2011) sai erityiskiitosta läpiajatellusta ilmaisusta, joka saartaa yleisön hoivaavalla virtaavuudellaan ja koukuttaa kyvyllään löytää ihmisen arkitoiminnoista koreografista koristeellisuutta.

Teoksessa Seksiä klo 16.25 musiikin ja äänisuunnittelun rooli on merkittävä ja kulkee läpi esityksen. Fyysisen ilmaisun ja musiikin välillä on luja liitto. Ona Kamu säveltää, sanoittaa, sovittaa, soittaa, äänittää ja tuottaa musiikin. Kamu on luonut monipuolisen ja näyttävän uran suomalaisen kulttuurin ja esitystaiteen kentällä. Hänet tunnetaan lukuisista musiikki-, elokuva- ja teatterituotannoista, kuten elokuvista Juha ja Populaarimusiikkia Vittulanjänkältä sekä TV-sarjoista Harvoin Tarjolla ja Kaverille ei jätetä/Pikkujoulut. Hän on ollut kiinnitettynä KOM-teatterissa ja vieraillut mm. Q-teatterissa ja Teatteri Jurkassa. Viimeisimpänä vierailunaan hän on työskennellyt Kansallisteatterissa Dostojevskin Idiootissa sekä esityksessä Tumman veden päällä, molemmissa teoksissa sekä näyttelijänä että muusikkona.

ROOLEISSA Tarja Heinula, Tero Jartti ja Ona Kamu
MUSIIKIN SÄVELLYS, SANOITUS, ESITYS JA TUOTANTO Ona Kamu
KÄSIKIRJOITUS Tarja Heinula, Tero Jartti, Ona Kamu
LAVASTUS JA PUVUSTUS Markus Tsokkinen
VALOSUUNNITTELU Jani-Matti Salo
ÄÄNISUUNNITTELU Joonas Pehrsson
TUOTTAJAT Emilia Liesmäki, Ulrika Vilke

Seksiä klo 16.25 -kantaesitys Omapohjassa 23.4.2014. Muut näytännöt: 24.4. ̶ 3.5.2014.

LIPUT, LISÄINFO
http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/seksia-klo-16-25/

HAASTATTELUPYYNNÖT, KOLLEKTIIVIN YHTEYSHENKILÖ
Tuottaja Ulrika Vilke, ulrika.vilke@gmail.com, +35850 346 2563

LEHDISTÖLIPPUTOIVEET
mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi

TRAILERI
http://www.youtube.com/watch?v=MDwuvAKcc

FACEBOOK

https://www.facebook.com/onakamukollektiivi

VALOKUVAT
http://www.flickr.com/photos/kansallisteatteri/sets/72157638169933603