Tiedote – 31.3.2014

Palkittu saksalaisnäytelmä Kultainen lohikäärme iskee ajankohtaiseen eriarvoistumisen teemaan

Kultainen lohikäärme 03

Pienistä ja suurista ihmiskohtaloista kertovien tarinoiden mosaiikki kietoutuu ”Kultainen lohikäärme” -nimisen aasialaisen ravintolan ympärille. Modernin kaupunkielämän kulissien takaa avautuu yhtaikaa kiehtovia ja puistattavia näköaloja näkymättömiin kohtaloihin, eriarvoisuuden verkostoon globaalissa maailmassa, ihmisten toivoon ja epätoivoon, menetyksen tunteisiin ja tunteiden seurauksiin. Ajatuksia herättävä aikalaisdraama vapauttaa teatterillisen mielikuvituksen.

Roland Schimmelpfennig on tunnustettu ja moneen kertaan palkittu saksalainen näytelmäkirjailija ja ohjaaja. Hän on kotimaansa nykyisistä näytelmäkirjailijoista esitetyin. Kultainen lohikäärme voitti Mülheimin dramaatikkopalkinnon vuonna 2010. Kansallisteatterissa Schimmelpfennigiltä on esitetty näytelmä Push Up 1-3 vuonna 2004.

Ohjaaja Mika Leskisen tunnetaan mm. ohjauksistaan Alennus (2003) ja Akti (2005) Teatteri Takomoon, Heidi Hoo ei ole enää täällä töissä (2006) Q-teatteriin ja Tarpeettomia ihmisiä (2009) Kajaanin kaupunginteatteriin. Kansallisteatteriin Leskinen on aiemmin ohjannut esityksen Kellariloukko (2013).

ROOLEISSA Harri Nousiainen, Jani Karvinen, Olli Ikonen, Pirjo Luoma-aho, Anna-Riikka Rajanen (TeaK)

SUOMENNOS Jukka-Pekka Pajunen
OHJAUS Mika Leskinen
LAVASTUS JA PUVUT Janne Vasama
VALOSUUNNITTELU Ilkka Niskanen
ÄÄNISUUNNITTELU Esa Mattila
VIDEOSUUNNITTELU Pyry Hyttinen ja Janne Vasama
NAAMIOINTI Petra Kuntsi

Suomen kantaesitys Willensaunassa 9.4.2014


Lisätiedot ja lehdistöliput

mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi p. 010 733 1238

Valokuvat

www.kansallisteatteri.fi/media