Tiedote – 15.9.2021

Polttavia keskusteluja koronan runtelemalta kentältä

UrbanApa ja Kansallisteatteri toteuttavat syksyllä kolmen keskusteluklubin sarjan
UA Talks X Kansis. Syksyn keskustelujen teemoina Vallilan Kansallisteatterissa ovat näyttämön tulevaisuus, uudet työskentelytavat sekä valta ja vastuu.

UA Talks X Kansis on kaikille avoin taiteilijakahvila ja keskusteluklubi, jossa taiteen ammattilaiset ja rakastajat voivat kohdata toisiaan kasvotusten kuratoitujen keskusteluiden merkeissä. Paneelikeskustelun jälkeen ihmiset voivat kohdata toisiaan matalalla kynnyksellä musiikin ja virvokkeiden äärellä.

Tarve keskusteluklubin järjestämiselle lähti liikkeelle kohtuuttomuudesta, jolla korona-aika on runnellut taidealaa. Freelancer-taiteilijoiden täyttämältä kentältä on jo pitkään puuttunut paikka, jossa ihmiset voivat kohdata ajankohtaisten keskustelujen äärellä. UA Talks X Kansis järjestetään täyttämään tätä tarvetta.

”Korona-aika on ollut taiteilijoille kuin pitkitetty painajainen. Työt siirtyivät ja peruuntuivat, moni jäi yksin huoliensa kanssa. UA Talks X Kansis syntyi tarpeesta luoda kohtaamispaikka, jossa taiteilijat, taiteesta kiinnostuneet ja taiteen rakastajat voivat keskustella taiteen kentän tarpeista, ilmiöistä ja unelmista”, luonnehtii UrbanApan taiteellinen johtaja, koreografi Sonya Lindfors.
 

Su 26.9.2021 Näyttämön tulevaisuuksia – haavekuvia ja kipupisteitä.
Vieraina: Laura Eklund Nhaga, Niko Hallikainen & Aune Kallinen. DJ Renaz Ebrahimi.

Su 31.10.2021 Kollektiivisuus – uudet työskentelytavat ja muuttuvat metodit.
Vieraina: Noora Dadu, Even Minn & Heidi Soidinsalo.

Su 28.11.2021 Valta ja vastuu – huomio rakenteisiin.
Tapahtuman vieraat varmistuvat syksyn aikana.

 

Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä siihen ole ikärajaa.

UrbanApa on antirasistinen ja intersektionaalisesti feministinen taidealusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa moniääninen taiteen tekeminen. Alustan turvallisemman tilan ohjeet löydät täältä. Lisätietoja UrbanApasta löydät osoitteesta www.urbanapa.fi. Menneet UA Talks -keskustelut Spotifyssa.

Syksyn 2021 UA Talks X Kansis tapahtumat Vallilan Kansallisteatterin lämpiössä 26.9. – 28.11.2021 klo 16.00 – 20.00. Keskusteluiden fasilitoijana Olga Palo.

Lisätiedot

tiedottaja Tinja Nieminen
Sähköpostiosoite tinja.j.nieminen@gmail.com
Puhelinnumero 044 353 8989