Tiedote – 17.12.2021

Tervetuloa seuraamaan Kansallisteatterin juhlavuoden avajaislähetystä!

Koko Suomi on kutsuttu mukaan juhlavuoteen! Kansallisteatterin juhlavuosi näkyy paitsi teatterissa, myös sen ulkopuolella, Teatterimuseossa ja digialustoilla sekä YTYÄ! -yleisötyön monissa tapahtumissa.

Suurella näyttämöllä nähdään kevätkaudella Samuli Reunasen ja Aina Bergrothin tulkinta William Shakespearen Hamletista, yhteistuotantona Red Nose Companyn ja Avanti!:n kanssa syntyvä Aleksis Kivi sekä Caryl Churchillin kahden näytelmän Surman ja Sanantuojan Suomen kantaesitykset Minna Leinon ohjaamina.

Vallilan Kansallisteatterin kevätohjelmiston uutuus on Anne Rautiaisen ja Eva Buchwaldin tulkinta Johann Wolfgang von Goethen Faustista.

Omapohjassa nähdään kotimaisia kantaesityksiä: Mari Lehtosen ja Pinja Hahtolan kirjoittama ja Ria Katajan ohjaama SuomiFilmin Salaiset Kansiot sekä Janne Reinikaisen ja Petri Mannisen Ikuinen paluu.

Juha Mustanojan Diplomaatit kantaesitetään suurelle yleisölle Kanneltalossa.

Valtteri Raekallion monitaiteellinen Elämän koulu valloittaa Kaisaniemen ala-asteen.

Tammikuussa ilmestyvä Kai Häggmanin Päänäyttämöllä - Suomen Kansallisteatterin 150 vuotta -historiikki (Tammi) avaa Kansallisteatterin historian tuoreena ja elävänä. Teos vie Kansallisteatterin seinien sisäpuolelle ja kertoo teatterista ihmisten kautta, Ida Aalbergista Jukka Puotilaan.

Teatterimuseossa avataan tammikuussa näyttely "Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” – Suomen Kansallisteatteri 150 vuotta, jossa mennyttä ja nykyisyyttä käydään läpi erilaisten teemojen, valokuvainstallaation ja haastattelutallenteiden kautta. Runsas ja näyttävä esineistö kertoo teatterin arjesta ja juhlasta niin yleisön edessä kuin näyttämön takana.

Päivitämme juhlavuoden tapahtumia juhlavuosisivullemme: https://kansallisteatteri.fi/150-vuotta/

Lämmin kiitos kuluneesta kaudesta! Toivottavasti tapaamme avajaislähetyksen merkeissä.
 

Hyvää joulun aikaa toivottavat,

Kansallisteatterilaiset

Lisätiedot avajaisista

Viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen
Sähköpostiosoite mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi
Puhelinnumero 050 540 5062