""
Hietaniemen hautausmaa

Hietaniemen teatterilegendat

Opastettu kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla

Esittely

 

Tervetuloa aikamatkalle läpi Kansallisteatterin 150-vuotisen historian!

Oppaana tällä kiehtovia tarinoita ja rikasta kulttuurihistoriaa rönsyilevällä kävelykierroksella toimii lausuja ja innostava kertoja Iiro Kajas. Perinpohjaisesta teatterintuntemuksestaan tunnettu Kajas on muun muassa toiminut Helsingin työväenopiston Teatteritieto-piirin ohjaajana yli 30 vuoden ajan.

Kävelyretkellä tutustutaan monipuolisesti suomalaisen teatterin tarinaan ja siihen vaikuttaneisiin henkilöihin. Tutuiksi tulevat niin Kansallisteatterin perustajasisarukset Emilie ja Kaarlo Bergbom sekä useat näyttelijälegendat Ida Aalbergista Ella Eroseen ja Kyllikki Forssellista Pentti Siimekseen. Hietaniemeen on haudattu myös Rautatientorin laidalla sijaitsevan kivilinnan suunnittelija Onni Tarjanne sekä uuden puolen arkkitehdit Heikki ja Kaija Siren. Kierros vie tunnettujen kirjailijoiden, ohjaajien, lavastajien ja säveltäjien kuten Mika Waltarin, Maria Jotunin, Heikki Aaltoilan, Matti Warenin ja Reko Lundánin leposijoille. Luvassa on monta yllättävää kohtaamista ja tarinaa.

Opastettu kävelykierros lähtee Hietaniemen hautausmaan vanhalta kappelilta, Mechelininkatu 2 e. Kierros päättyy uudelle kappelille, Hietaniemenkatu 20.

Reitti sisältää portaita ja pieniä korkeuseroja. Säänmukainen varustus. Ryhmään mahtuu enintään 15 henkeä.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Marras-joulukuun ensi-illat

""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka 150-vuotiaan Kansallisteatterin historiaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu