Uutinen – 16.8.2023

Kahvila Willensauna avaa ovensa 13.9.

""

Kaisaniemen puiston kupeessa sijaitseva Kansallisteatterin upouusi kahvila avautuu samalla, kun peruskorjatun Pienen näyttämön näytännöt alkavat 13.9.2023.

Kahvila Willensaunan tavoite on luoda teatterin yhteyteen tila vapaalle keskustelulle, merkityksellisille kohtaamisille, teatteriyleisöille ja ohikulkijoille, taideintoilijoille ja hyvän lounaan metsästäjille. ”Aika on rakkautta” -repliikki Juha Jokelan näytelmästä Dosentit (2021) pukee sanoiksi Kahvila Willensaunan identiteetin: aika symboloi välittämistä ja rakkautta. Kahvila Willensaunaan kokoonnutaan ystävien ja läheisten kanssa – olemaan läsnä ajan kanssa.

Kahvila palvelee syyskaudella 2023 aina, kun teatterin päärakennuksessa näytäntö*.

Näytäntöpäivien aukioloajat

ma–pe 16–23
la 12–23

Ohjelmistokalenterin löydät kansallisteatteri.fi-sivustolta.

Uutta ja vanhaa tämän päivän ihmisille

Kahvila Willensauna on yhtä aikaa ihan uusi ja samalla vanha kohtaamispaikka, sillä samalla paikalla toimi aikanaan Suomen ensimmäinen teatteriravintola. Kun Kansallisteatterin Pieni näyttämö vihittiin käyttöön syksyllä 1954, avattiin samalla uusi ja moderni Ravintola Teatterigrilli. Käytössä olivat muiden muassa Kaj Franckin Kilta-sarjan fajanssiastiat – ja sanottiinpa ravintolassa olleen myös Suomen ensimmäinen espressokeitin!

Pitkään näyttämönä palvellut Willensauna päätettiin palauttaa ravintolakäyttöön Pienen näyttämön peruskorjauksen yhteydessä. Nyt avattava Kahvila Willensauna on remontoitu ja sisustettu palvelemaan tämän päivän kahvittelijoita varten upealla tavalla.

Skandinaavinen ja rento sisustustyyli on rakennusvuotta kunnioittaen 50-luvun inspiroima. Kaikki kalusteet on joko suunniteltu ja valmistettu tai ostettu käytettyinä ja kunnostettu Kansallisteatterin lavastamossa. Kohdevalaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota ja värimaailmassa sekoittuvat okra, petroli ja lämmin valkoinen.

Hyvää kahvia ja paljon muuta

Päärooleissa Kahvila Willensaunassa ovat hyvä kahvi, tuoreet korvapuustit ja pikkusuolaiset, raikkaat lounassalaatit sekä tuoksuvat viinilasilliset. Valikoima on rakennettu hyvällä maulla ja rakkaudella, vastuullisuus tarkasti huomioiden.

Herkkuja pullollaan oleva menu julkaistaan pian kahvilawillensauna.fi-sivustolla.

Maistuvista ruoista ja leipomuksista sekä kaikista Kansallisteatterin ravintolan palveluista vastaa Compass Group.

*Päärakennuksen näyttämöitä ovat Suuri näyttämö, Pieni näyttämö, Maalaamosali ja Taivassali. Omapohjan, Vallilan Kansallisteatterin tai lämpiöiden näytännöt eivät vaikuta Kahvila Willensaunan aukioloaikoihin.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Pienellä näyttämöllä ja Vallilassa juuri nyt

""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lear

William Shakespeare
”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?” 
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Korhosen muotokuva

Vaurioteatteri esittää
Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka Kansallisteatterin historiaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen, Brel ...Rakastakaa!

Upea konserttisarja jatkuu!
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu