Uutinen – 16.8.2023

Kahvila Willensauna avaa ovensa 13.9.

""

Kaisaniemen puiston kupeessa sijaitseva Kansallisteatterin upouusi kahvila avautuu samalla, kun peruskorjatun Pienen näyttämön näytännöt alkavat 13.9.2023.

Kahvila Willensaunan tavoite on luoda teatterin yhteyteen tila vapaalle keskustelulle, merkityksellisille kohtaamisille, teatteriyleisöille ja ohikulkijoille, taideintoilijoille ja hyvän lounaan metsästäjille. ”Aika on rakkautta” -repliikki Juha Jokelan näytelmästä Dosentit (2021) pukee sanoiksi Kahvila Willensaunan identiteetin: aika symboloi välittämistä ja rakkautta. Kahvila Willensaunaan kokoonnutaan ystävien ja läheisten kanssa – olemaan läsnä ajan kanssa.

Kahvila palvelee syyskaudella 2023 aina, kun teatterin päärakennuksessa näytäntö*.

Näytäntöpäivien aukioloajat

ma–pe 16–23
la 12–23

Ohjelmistokalenterin löydät kansallisteatteri.fi-sivustolta.

Uutta ja vanhaa tämän päivän ihmisille

Kahvila Willensauna on yhtä aikaa ihan uusi ja samalla vanha kohtaamispaikka, sillä samalla paikalla toimi aikanaan Suomen ensimmäinen teatteriravintola. Kun Kansallisteatterin Pieni näyttämö vihittiin käyttöön syksyllä 1954, avattiin samalla uusi ja moderni Ravintola Teatterigrilli. Käytössä olivat muiden muassa Kaj Franckin Kilta-sarjan fajanssiastiat – ja sanottiinpa ravintolassa olleen myös Suomen ensimmäinen espressokeitin!

Pitkään näyttämönä palvellut Willensauna päätettiin palauttaa ravintolakäyttöön Pienen näyttämön peruskorjauksen yhteydessä. Nyt avattava Kahvila Willensauna on remontoitu ja sisustettu palvelemaan tämän päivän kahvittelijoita varten upealla tavalla.

Skandinaavinen ja rento sisustustyyli on rakennusvuotta kunnioittaen 50-luvun inspiroima. Kaikki kalusteet on joko suunniteltu ja valmistettu tai ostettu käytettyinä ja kunnostettu Kansallisteatterin lavastamossa. Kohdevalaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota ja värimaailmassa sekoittuvat okra, petroli ja lämmin valkoinen.

Hyvää kahvia ja paljon muuta

Päärooleissa Kahvila Willensaunassa ovat hyvä kahvi, tuoreet korvapuustit ja pikkusuolaiset, raikkaat lounassalaatit sekä tuoksuvat viinilasilliset. Valikoima on rakennettu hyvällä maulla ja rakkaudella, vastuullisuus tarkasti huomioiden.

Herkkuja pullollaan oleva menu julkaistaan pian kahvilawillensauna.fi-sivustolla.

Maistuvista ruoista ja leipomuksista sekä kaikista Kansallisteatterin ravintolan palveluista vastaa Compass Group.

*Päärakennuksen näyttämöitä ovat Suuri näyttämö, Pieni näyttämö, Maalaamosali ja Taivassali. Omapohjan, Vallilan Kansallisteatterin tai lämpiöiden näytännöt eivät vaikuta Kahvila Willensaunan aukioloaikoihin.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu