Uutinen – 19.4.2024

Kakkaa Kansallisteatterissa – Hulluja satuja valloittaa Taivassalin

""

Paula Norosen ja Minna Kivelän kirjoittamat Hulluja satuja -tarinat ovat saavuttaneet valtavan suosion lasten keskuudessa. Nyt Hulluja satuja nähdään ensimmäistä kertaa teatteriesityksenä, kun Henna Tanskasen ja Helena Vierikon kirjoittama, Vierikon ohjaama Hulluja satuja kantaesitetään Kansallisteatterin Taivassalissa 24.4. Hulvattoman hassujen hahmojen rooleissa nähdään Jani Karvinen, Johanna Kokko, Antti Kokkola, Pirjo Määttä, Antti Pääkkönen ja Henna Tanskanen.

Menestyssadut ensi kertaa näyttämöllä

Paula Norosen ja Minna Kivelän kirjoittamat Hulluja satuja -tarinat ovat saavuttaneet valtavan suosion. Painettujen kirjojen ja äänikirjakuunteluiden myyntiluku lähentelee 300 000 (Tammi), ja podcasteina satuja on kuunneltu yli 10 miljoonaa kertaa (Podplay/Bauer Media). Nyt satujen rakastetut hahmot, kuten Kakkakikkare ja Satu-Maire, saadaan teatterin näyttämölle, kun Hulluja satuja kantaesitetään Kansallisteatterin Taivassalissa keskiviikkona 24.4. Näyttämöteos pohjautuu Norosen ja Kivelän satuihin, ja sen ovat käsikirjoittaneet Henna Tanskanen ja Helena Vierikko. Vierikko myös ohjaa näyttämöteoksen. Kevään esityskauden jälkeen esitys siirtyy Kansallisteatterin Pienelle näyttämölle, jossa näytökset jatkuvat syksyllä.

Hulluja satuja käsittelee isoja asioita huumorin keinoin

Esitys on uskollinen alkuperäistekstien tyylilajille: luvassa on hauskaa ja riemukasta meininkiä. Hulvattomasta menostaan huolimatta Hulluja satuja käsittelee huumorin keinoin tärkeitä ja isoja aiheita. Yksi kantavista teemoista on erilaisuuden hyväksyminen muissa ja itsessä. Pilke silmäkulmassa esitys muistuttaa ystävyyden ja ystävällisyyden merkityksestä sekä liian pitkän ruutuajan haittapuolista. Esitys on lapsuuden, hassuttelun ja hassuttelevan lapsuuden puolella. Se on tietenkin myös kakan puolella, koska miksi ei olisi.  

”Esitys sopii lapsille ja kaikille, jotka ovat joskus olleet lapsia. Katsomaan kannattaa tulla myös, kun haluaa ajatukset irti arkisesta aherruksesta ja kokea jotain ihan muuta”, käsikirjoittaja-ohjaaja Helena Vierikko summaa.

Lue lisää ja osta liput

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja

""

Jäniksen vuosi

Arto Paasilinna ‒ Kristian Smeds
Loikkien vapauteen!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eerika Rantasen tähänastinen elämä

Juha Jokela, Kaisa Hela, Ria Kataja & Eeva Soivio
Sydämellinen kasvutarina kolmen upean näyttelijän esittämänä!
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Angels in America

Tony Kushner
Suurteos rakkaudesta ja toivosta maailmanlopun aattona
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Appelsiinit

Basim Kahar
Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu
""

UbuVersum

Jarry – Haikkala – Lehtinen
Esitys KAIKKIEN AIKOJEN hirmuhallitsijasta
Tekniikan museo
Tutustu ja osta lippu
""

Jälkielämä

Joel Teixeira Neves 
Keskusteluja elävien kuolleiden kanssa
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu