Uutinen – 21.3.2023

Kansallisteatterin uudistuvan ravintolamaailman kumppaniksi Compass Group

""

Suomen Kansallisteatteri on valinnut uudistuvien ravintolapalvelujen toimittajaksi Compass Groupin. Yhteistyö alkaa elokuun 2023 alussa. Ravintolakokonaisuuteen kuuluvat yleisö- ja tilausravintolapalvelut, henkilöstöravintola- ja kahvilapalvelut sekä syksyllä yleisölle avautuva uusi ohjelmallinen Kahvila Willensauna.

Suomen vanhimman suomenkielisen teatterin ravintolamaailma uudistuu Pienen näyttämön peruskorjauksen myötä. Kansallisteatteri ulkoistaa ensimmäistä kertaa toimintansa aikana ravintolapalvelut.

Näytösten väliaikatarjoiluihin sekä yleisötilaisuuksiin tuodaan esitysten teemojen mukaan suunniteltuja tarjoilutuotteita sekä nimikkotuotteita laatu ja maku edellä. Jaettavat menut sekä torimaiset ratkaisut korostavat esitysten elämyksellisyyttä.

Syksyllä peruskorjauksen valmistumisen myötä avattava Kahvila Willensauna Kaisaniemen puiston kulmassa on kokonaan uusi rento ja rouhea kaikille avoin kohtaamispaikka. Lämminhenkisen taidekahvilan pienpanimo- ja baristatuotteet sekä matalan kynnyksen ohjelma täydentävät näyttämöiden esitystarjontaa.

”Rakkaan ja historiallisen Kansallisteatterin peruskorjaus on upea juttu, joka tarjoaa mahdollisuuden nyt myös uudenlaisille ja yhä elämyksellisemmille palveluille. Mikä parasta, pääsemme avaamaan kesän jälkeen kaikille avoimen, ohjelmallisen uuden olohuoneen Kahvila Willensaunan, johon tuomme yhdessä teatterin kanssa matalan kynnyksen kohtaamisia ja esityksiä. Kohderyhminä ovat teatterissa kävijöiden lisäksi kaikki kaupunkilaiset, matkailijat kuin myös muuten vaan uteliaat ja kulttuurinnälkäiset”, kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto.

Uudistuva miljöö elävöittää myös katukuvaa

Kansallisteatterin pitkää historiaa ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria kunnioittavan peruskorjauksen valmistumisen myötä syksyllä 2023 saadaan uutta ajattelua edustava tulevaisuuden teatteri. Se palvelee entistä paremmin ja monimuotoisemmin myös ravintolapalveluillaan kaupunkilaisia, yleisöä, tilaisuuksien järjestäjiä ja taiteentekijöitä.

Uudistettu rakennusosa tulee elävöittämään keskustan katukuvaa ja Kaisaniemen puistoa kaikille avoimella Kahvila Willensaunalla, jossa tarjolla on kaupunkilaisille entistä monipuolisempia kulttuuri- ja ruokaelämyksiä.

Kumppanuudessa painottuvat elämykselliset palvelut ja vastuullisuus 

Suomen Kansallisteatteri kilpailutti syyskaudella 2022 ravintolapalvelut julkisena hankintana, jolla Compass Group valittiin hoitamaan Suomen Kansallisteatterissa tuotettavat ravintolapalvelut 1.8.2023 alkaen. Nykyiset ravintolatyöntekijät siirtyvät samalla Compass Groupin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Hankinnan laatupisteissä painotettiin palveluinnovaatioiden lisäksi vastuullisuutta. Taiteellisuus, keskustelevuus ja tasa-arvo ovat teatterin toimintaa ohjaavia arvoja, ja niitä edistää myös Compass Group vastuullisuustyössään. Tarjoilujen osalta Compass Group tuo teatterin vastuullisen tilaisuuden järjestämisen rinnalle myös ilmastoystävälliset kokous- ja edustustarjoiluvaihtoehdot, kestävät raaka-ainevalinnat ja tarjoiluhävikin minimoimisen keinot. Ravintolapalvelujen valikoimasuunnittelussa kautta linjan huomioidaan niin Reilun kaupan ja UTZ-tuotteet sekä vegaanivaihtoehdot kuin ruokatuotteiden ilmastoystävällisuus ja hiilijalanjälki.

”Ravintolapalveluiden ulkoistaminen ja uuden kahvilan avaaminen ovat meille isoja askeleita, joten odotukset yhteistyötä kohtaan ovat korkealla. Tarjoiluilla on merkittävä osa siinä kokonaisuudessa, josta teatterikävijän kokemus muodostuu. On innostavaa päästä kehittämään toimintaa uuden kumppanin kanssa”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho toteaa.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Kurjet

Tiina Puumalainen – Hanna Suutela
He elivät kirjoittaakseen (ja kirjoittivat elääkseen)
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Karlos Karvanaama ja erikoisten eläinten hullunkurinen sirkus

Race Horse Company
Sirkuksen taikaa leikki-ikäisille
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu