Uutinen – 12.8.2022

Kiertuenäyttämö on mukana Journeys Festival International -festivaaleilla Leicesterissä elokuussa

Sanna Salmenkallio ja Ali Saad

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö on tänä vuonna mukana Journeys Festival International -festivaaleilla Leicesterissä. Ali Saadin ja Sanna Salmenkallion suomalais-irakilainen duo esiintyy festivaaleilla 14.8.2022.

Esityksen jälkeen Kiertuenäyttämön taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen haastattelee Alia ja Sannaa. Ali ja Sanna kohtasivat toisensa Lehtosen vetämässä Toinen koti -hankkeessa, jossa suomalaissyntyiset ja pakolaistaustaiset taiteilijat valmistivat yhteisen dokumenttiteatteriesityksen. Haastattelun päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja jakaa aiheeseen liittyviä kokemuksia.

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallion duo tuo kuulijan lähelle lauluista ja lyhyistä tarinoista koostuvan musiikkihetken jonka aiheina ovat rakkaus, kaukaiset maat ja poissaolevat tärkeät ihmiset.

Laulaja Ali Saad kasvoi arabialaiseen musiikkitraditioon bagdadilaisessa muusikkosuvussa ja oppi upean laulutyylinsä sediltään. Tätä traditiota hän yhdistää länsimaiseen musiikkiin. Sanna Salmenkallio on muusikko sekä elokuva- ja näyttämömusiikkiin erikoistunut säveltäjä joka on opiskellut arabimusiikkia Kairossa. Duo tekee mielenkiintoista tutkimusmatkaa kahden kulttuurin välimaastossa. Konsertissa kuullaan sekä ikivanhaa että uutta musiikkia ja runoutta Lähi-Idästä ja Suomesta. Kielet: englanti, arabia ja suomi.

Tutustu Kiertuenäyttämöön

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksy 2022 Suurella näyttämöllä

""

Ensimmäinen tasavalta

Esa Leskinen
K. J. Ståhlberg ja taistelu suomalaisesta demokratiasta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Sanantuoja

Caryl Churchill
Kaksi näytelmää: Surma ja Sanantuoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Jukka Puotila -show 2022

Jukka Puotila — Taina West
Viidentoista vuoden putki jatkuu!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen avec Jacques Brel spécial

Väkeviä Jacques Brel -tulkintoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu