Uutinen – 12.8.2022

Kiertuenäyttämö on mukana Journeys Festival International -festivaaleilla Leicesterissä elokuussa

Sanna Salmenkallio ja Ali Saad

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö on tänä vuonna mukana Journeys Festival International -festivaaleilla Leicesterissä. Ali Saadin ja Sanna Salmenkallion suomalais-irakilainen duo esiintyy festivaaleilla 14.8.2022.

Esityksen jälkeen Kiertuenäyttämön taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen haastattelee Alia ja Sannaa. Ali ja Sanna kohtasivat toisensa Lehtosen vetämässä Toinen koti -hankkeessa, jossa suomalaissyntyiset ja pakolaistaustaiset taiteilijat valmistivat yhteisen dokumenttiteatteriesityksen. Haastattelun päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja jakaa aiheeseen liittyviä kokemuksia.

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallion duo tuo kuulijan lähelle lauluista ja lyhyistä tarinoista koostuvan musiikkihetken jonka aiheina ovat rakkaus, kaukaiset maat ja poissaolevat tärkeät ihmiset.

Laulaja Ali Saad kasvoi arabialaiseen musiikkitraditioon bagdadilaisessa muusikkosuvussa ja oppi upean laulutyylinsä sediltään. Tätä traditiota hän yhdistää länsimaiseen musiikkiin. Sanna Salmenkallio on muusikko sekä elokuva- ja näyttämömusiikkiin erikoistunut säveltäjä joka on opiskellut arabimusiikkia Kairossa. Duo tekee mielenkiintoista tutkimusmatkaa kahden kulttuurin välimaastossa. Konsertissa kuullaan sekä ikivanhaa että uutta musiikkia ja runoutta Lähi-Idästä ja Suomesta. Kielet: englanti, arabia ja suomi.

Tutustu Kiertuenäyttämöön

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eichmann ‒ mistä yö alkaa

Stefano Massini
Esitys pahuudesta ja vastuusta
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu