Uutinen – 13.5.2022

Mika Myllyahon teos Kampaamo jatkaa työelämänäytelmien sarjaa

""

Kampaamo on vakava komedia henkilökohtaisten rajojen merkityksestä ja itsekunnioituksen säilyttämisestä. Realismia ja runollisuutta yhdistävä Kampaamo on Myllyahon aiemman esityksen, kiitetyn Korjaamon itsenäinen sisarteos. Kantaesitys nähdään Vallilan Kansallisteatterissa 8.12.2021. Tutustu teokseen lähemmin esityksen omalla sivulla.

Kampaamo jatkaa työelämänäytelmien sarjaa

Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho on kirjoittanut 2000-luvun alussa Ryhmäteatterille näytelmätrilogian (Paniikki, Kaaos ja Harmonia), joiden aiheina olivat muun muassa paniikkihäiriö, työuupumus, vastuunkannon problematiikka sekä muut liiallisen herkkyyden aiheuttamat haasteet. Kansallisteatterille Myllyaho kirjoitti ja ohjasi vuonna 2018 yleisö- ja arvostelumenestykseksi muodostuneen Korjaamon, jossa hän käsitteli muiden muassa suhdettaan työläistaustaansa. Vallilan uutuus Kampaamo on rakentunut itsenäiseksi sisarteokseksi edelliselle työlle.

Kansallisteatterin näyttelijöille kirjoitettu teos

”Kun koronarajoitusten aiheuttamien esityssiirtojen jälkeen Vallilan Kansallisteatterin ohjelmistoon jäi näytelmän mentävä aukko, ehdotin Kansallisteatterin näyttelijöille Katariina Kaitueelle, Maria Kuusiluomalle, Sari Puumalaiselle ja Petri Liskille, että kirjoittaisin näytelmän heille,” Myllyaho kertoo. ”Kampaamo kertoo pienyrittäjistä, joita yhdistää työpaikka, tausta ja elämänkokemukset. Keskiössä ovat ihmiset, jotka eivät lannistu vähästä, vaan jaksavat taistella oman paikkansa, omien henkilökohtaisten rajojensa ja arvokkaan elämän puolesta, vaikka onni ei aina olisikaan heidän puolellaan”, kirjailija-ohjaaja tiivistää.

Myllyahon näytelmät ovat menestyneet sekä kotimaassa että ulkomailla. Korjaamo kantaesitettiin vastikään Lontoossa.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja 2023

""

Varamiehet / Varumehed

Andra Teede
Haikea komedia virolaisista vierastyöläisistä
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Rakkaus kenkälaatikossa

Teatteri Totti esittää Jaana Tiaisen näytelmän
Koskettava esitys vaietusta aiheesta
Omapohja
Tutustu ja osta lippu