¿En qué está la mayor inversión de la historia de Uruguay?

¿En qué está la mayor inversión de la historia de Uruguay? El País dentro de UPM 2. (2023, tammikuu 10) El País: Uruguay.

El País päivälehti matkaa maaliskuun lopulla toimintansa aloittavalle UPM2 Paso de los Toros- tehtaalle, Pueblo Centenarioon (Duraznon osavaltiossa), joka sijaitsee 229:n kilometrin päässä pääkaupungista Montevideosta. Lehti haastattelee UPM:n Uruguayn operatiivista varapresidenttiä Marcos Battegazzorea, joka on UPM:n korkein edustaja Uruguayssa.

Intituto Uruguay XXI arvioi, että vuonna 2023 selluloosa tulee olemaan Uruguayn suurin vientituote, nousten 50 prosentilla vuoteen 2022 verrattuna. Näin ollen Uruguay nousisi maailman viidenneksi suurimmaksi selluloosan tuottajaksi. Tähän suurin vaikuttaja on uusi UPM:n tehdas, sekä Montes del Plata, joka on suomalais-ruotsalaisen Stora Enson ja chileläisen Araucan fuusio.

Lehti kuvailee, että UPM2 on historian suurin ulkomaalainen sijoitus Uruguayssa ja tehdashankkeeseen kuuluukin itse tehtaan rakennuksen lisäksi myös Montevideon satamaan rakennettu terminaali, tehtaan ja sataman välinen junarata, sekä kaatopaikka ja jätevesipuhdistamo. Tehdas myös tuottaa oman energiansa selluloosan valmistusprosessissa ja myy ylijäämä energiansa.

El Paísin mukaan yleiseen mielipiteeseen UPM:stä  Uruguayssa  vaikuttaa edelleen vuosina 2005 ja 2010 nousseet konfliktit liittyen selluloosatehtaiden rakentamiseen Uruguayn ja Argentiinan yhteisille vesialueille. Tämä herätti tuolloin voimakkaita reaktioita kansalaisissa, sekä huolta tehtaiden ympäristövaikutuksista. Haastattelussa Battegazzore toteaa, ettei seurannassa ole kuitenkaan löytynyt merkkejä yhteisöjen rakenteiden muuttumisesta, eikä kalojen määrän tai monimuotoisuuden häviämisestä. Battegazzore myös korostaa, että UPM on osoittanut olevansa hyödyksi Uruguaylle ja noudattavansa kaikkea sääntelyä.

Lehti listaakin UPM:n vaikutuksia Uruguayn kansantalouteen, todeten, että vaikka tehtaat sijaitsevatkin vapaakauppa-alueilla, tehdas maksaa vuosittain 380 miljoonaa dollaria veroja Uruguayn valtiolle, 290 miljoonaa dollaria palkkoja, sekä työllistää noin 7000 ihmistä ja 600 pien,- ja keskisuurta yritystä. Lisäksi Battegazzore korostaa, että tiedon siirto uruguaylaisten ja ulkomaalaisten välillä on jo tapahtunut, mistä osituksena voidaan pitää sitä että johtotehtävissä toimivista henkilöistä kaikki ovat uruguaylaisia.

Lue espanjankielinen artikkeli

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja

""

Jäniksen vuosi

Arto Paasilinna ‒ Kristian Smeds
Loikkien vapauteen!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eerika Rantasen tähänastinen elämä

Juha Jokela, Kaisa Hela, Ria Kataja & Eeva Soivio
Sydämellinen kasvutarina kolmen upean näyttelijän esittämänä!
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Angels in America

Tony Kushner
Suurteos rakkaudesta ja toivosta maailmanlopun aattona
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Appelsiinit

Basim Kahar
Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu
""

Jälkielämä

Joel Teixeira Neves 
Keskusteluja elävien kuolleiden kanssa
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu
""

Rakas Beti

Teatteri Totti esittää
Koko perheen tragikoominen näytelmä
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu