""
Vallilan Kansallisteatteri

Loukatut. Planeetta.

Andrei Kureitšik
Kosminen draama
Kesto päivitetään ensi-illan alla

Syyskuu 2023

klo 19:00
Vallilan Kansallisteatteri
klo 19:00
Vallilan Kansallisteatteri
Lippujen saatavuus Paikkoja vapaana

Liput

Liput
10 € / 40 €

Kesto

Kesto päivitetään ensi-illan alla

Esittely

Palkitun valkovenäläisen Andrei Kureitšikin uutuusnäytelmä nyt lukudraamana Kansallisteatterissa!

Monikansallinen avaruusretkikunta suuntaa kansainväliselle Novyi mir -avaruusasemalle toteuttamaan ainutlaatuista tehtävää: suomalainen astronauttipariskunta Jukka Hallinen ja Hannele Marttila siittävät ja synnyttävät uuden elämän avaruusaseman painottomassa tilassa. Ensimmäistä kertaa Maan ulkopuolella syntyy ihmislapsi!

Suomalaisten lisäksi monikansallisen retkikunnan kokoonpanoon lukeutuvat ukrainalainen ja yhdysvaltalainen astronautti, venäläinen kosmonautti ja espanjalainen lääkäri. Yhdessä he ovat kuin ihmiskunta pienoiskoossa, pakattuna ahtaaseen peltiämpäriin, joka kiertää maapalloa 433 kilometrin korkeudessa.
Ihmiskunnalla on kolme perustavanlaatuista vihollista, joita emme voi ikinä selättää: nopeus, aika ja etäisyys. Näiden kosmologisten ikuisuusongelmien lisäksi meidän on kannettava inhimilliset tunteemme, historian painolasti ja nykyhetken brutaali todellisuus.

Kun avaruusretkikunnalle käy ilmi, että joku on sabotoinut avaruusasemaa, on vaakalaudalla paitsi retkikunnan sankarillinen tehtävä, myös elämä. Ongelman ratkaisu vaatii uhrauksia ‒ mutta millaisia?

Andrei Kureitšik on palkittu valkovenäläinen teatterin- ja elokuvantekijä sekä toisinajattelija. Vuoden 2021 elokuussa Kureitšik muutti Suomeen; hän asuu Helsingissä Artists at Risk -ohjelman turvaresidenssiläisenä. Kureitšikin aiempi näytelmä, Loukatut. Belarus(sia) esitettiin livestriimattuna lukudraamana Kansallisteatterin Suurelta näyttämöltä helmikuussa 2021.

Loukatut. Planeetta. -lukudraama on Kansallisteatterin viides tuen osoitus sodasta kärsivälle Ukrainalle. Esityksen lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Unicefille.

Tekijät

Näyttämöllä

Juho Milonoff

Työryhmä

Ohjaus
Mika Myllyaho
Suomennos
Mika Pylsy
Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu