Uutinen – 30.5.2023

Kansallisteatteriin uusia kiinnityksiä – taiteellinen henkilökunta vahvistuu ohjaajalla ja neljällä uudella näyttelijällä

""

Kansallisteatterin taiteelliseen henkilökuntaan on kiinnitetty ohjaaja Kristian Smeds sekä näyttelijät Inke Koskinen, Pyry Nikkilä, Wenla Reimaluoto ja Otto Rokka.

Kristian Smeds ohjaajaksi ja kansainvälisten suhteiden koordinoijaksi 

Ohjaaja Kristian Smeds on kiinnitetty Kansallisteatteriin ohjaajaksi sekä kansainvälisten suhteiden koordinoijaksi ajalle 2024–2030. Smedsin ensimmäinen uuden kiinnityksen aikana syntyvä ohjaus nähdään Suurella näyttämöllä syksyllä 2024.

Smeds on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä ohjaajia, ja hänen ohjaustöitään on nähty muun muassa Belgiassa, Saksassa, Virossa ja Liettuassa. Hänelle on ensimmäisenä pohjoismaalaisena ohjaajana myönnetty XII European Theatre Prize for New Theatrical Realities -palkinto vuonna 2011. Smeds saavutti kansainvälisesti merkittävän virstanpylvään Belgian kuninkaalliseen flaamilaiseen kansallisteatteriin kirjoittamallaan ja ohjaamallaan Mental Finland -näytelmä, jota kantaesityksen jälkeen esitettiin useassa maassa. Smeds on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijätaiteen professorina vuosina 2018–2022.

Neljä uutta näyttelijää Kansallisteatteriin – hakijoiden taso korkea

Kansallisteatterin näyttelijöiden ensembleen kiinnitetään Inke Koskinen, Pyry Nikkilä, Wenla Reimaluoto ja Otto Rokka.

Kansallisteatterin kahta avointa näyttelijän paikkaa tavoitteli lähes 300 hakijaa, ja taso oli erittäin korkea. Osa hakijoista kutsuttiin toukokuussa koe-esiintymiseen, jonka perusteella teatterin nimeämä valintaraati teki päätöksensä. Näyttelijöitä kiinnitetään kahden sijaan neljä. Uusien näyttelijöiden kahden vuoden määräaikaiset työsuhteet alkavat loppuvuodesta 2023 ja kevätkaudella 2024.

”Kansallisteatteri on monella tapaa uuden ja hienon alun edessä. Taiteellinen porukkamme vahvistuu viidellä uudella huipputekijällä, Pienen näyttämön mittava peruskorjaus valmistuu ja tulevan syksyn ohjelmisto on vahva. Taiteellisuuteen nojaavan Kansallisteatterin tulevaisuus näyttää valoisalta", Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho sanoo.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Pienellä näyttämöllä ja Vallilassa juuri nyt

""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lear

William Shakespeare
”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?” 
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Korhosen muotokuva

Vaurioteatteri esittää
Groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka Kansallisteatterin historiaan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen, Brel ...Rakastakaa!

Upea konserttisarja jatkuu!
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu