Uutinen – 24.10.2023

Taina Westin kirjoittama Talo huokuu lämpöä ja juurevaa ystävyyttä

""

Taina Westin kirjoittama Talo kantaesitetään Kansallisteatterin Omapohjassa 1.11. Esityksessä kahden yksinäisen ihmisen erilaiset elämänpolut risteävät ja sulautuvat juurevaksi ystävyydeksi. Läsnä ovat elämän rajallisuus, muistot ja harmonia. Esityksen ohjaa Laura Jäntti, ja rooleissa nähdään Kansallisteatterin näyttelijät Petri Liski ja Pirjo Luoma-aho.

Talo kuvaa kaunista ja juurevaa ystävyyttä

Talo kuvaa elämän rajallisuutta ja kahden yksinäisen ihmisen elämän käännekohtaa. Sitä hetkeä, kun arki ottaa uuden suunnan ja matkustajiksi selkäreppuun kiipeävät sekä ilo että kuolemanpelko. Uutta arkea kannattelee ystävyys: ensin epätodennäköinen sellainen, mutta ennakkoluulojen hälvetessä juureva, kaunis ja avoimuudelle rakentuva.

Näyttämöllä nähdään Kansallisteatterin ensembleen kuuluvat näyttelijät Petri Liski ja Pirjo Luoma-aho. Liski näyttelee olosuhteiden pakosta erakoitunutta Tarmoa, jolle tärkeitä ovat itse tehty lettuhillo ja täydellisesti sekoitettu Vakoma-juoma. Luoma-ahon esittämä Riikka on kulttuuripiireissä pyörinyt itsetietoinen näyttelijä, joka palaa lapsuutensa maisemiin.

Laura Jäntin ohjaama näyttämöteos huokuu lämpöä, huumoria ja lempeää hyväksyntää elämää kohtaan juuri sellaisena kuin se on – tässä ja nyt. ”Suosittelen Talo-esitystä kaikille, jotka joskus pohtivat, mistä tässä elämässä oikein on kyse”, ohjaaja Laura Jäntti kiteyttää.

Katso videohaastattelu

Jäntti on kansainvälisesti tunnettu ja kokenut teatteriohjaaja. Hänen aiemmin Kansallisteatteriin ohjaamiaan näyttämöteoksia ovat muiden muassa SLAVA! Kunnia, Musta Saara ja Koivu ja Tähti.

Kantaesitys Omapohjassa 1.11.2023

Lue lisää ja osta liput

 

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Kurjet

Tiina Puumalainen – Hanna Suutela
He elivät kirjoittaakseen (ja kirjoittivat elääkseen)
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Karlos Karvanaama ja erikoisten eläinten hullunkurinen sirkus

Race Horse Company
Sirkuksen taikaa leikki-ikäisille
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu