Takaisin edelliselle sivulle
Kansallisteatterin henkilöt & vierailijat

Sofi Oksanen

Sofi Oksanen kuuluu maamme palkituimpiin kirjailijoihin. Hänelle on myönnetty muun muassa Pro Finlandia -mitali, Ruotsin Akatemian Pohjoismainen kirjallisuuspalkinto ja ranskalainen Ordre des Arts et des Lettres -kunniamerkki.

Hänen läpimurtoteoksensa, Puhdistus-näytelmä, kantaesitettiin Kansallisteatterissa vuonna 2007. Sen jälkeen ilmestyi myös samanniminen romaani, joka voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2008.  Näytelmän ohjasi Mika Myllyaho, joka ohjaa nyt myös uutuusteoksen Mansikkapaikka.

Sofi Oksasen tunnettuja romaaneja ovat muun muassa Baby Jane, Stalinin lehmät, Norma ja Koirapuisto. Hänen näyttämöteoksistaan on Kansallisteatterissa kantaesitetty Puhdistuksen lisäksi Kun kyyhkyset katosivat ja Liian lyhyt hame - kertomuksia keittiöstä. Hänen viimeisin oopperakäsikirjoituksensa on Kaija Saariahon säveltämä Innocence.

Oksanen on pelottomasti tarttunut vaikeisiin aiheisiin. Hän on käsitellyt teoksissaan sotaa, väkivaltaa ja naiseuteen liittyviä teemoja samoin kuin Suomen, Viron, Neuvostoliiton ja Ukrainan lähihistoriaa. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.

Sofi Oksasen uusin kirja, Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan, ilmestyi syksyllä 2023. 

Sofi esityksissä

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Kurjet

Tiina Puumalainen – Hanna Suutela
He elivät kirjoittaakseen (ja kirjoittivat elääkseen)
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Karlos Karvanaama ja erikoisten eläinten hullunkurinen sirkus

Race Horse Company
Sirkuksen taikaa leikki-ikäisille
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu