Pyöreä totuus

Kasvutarina jalkapallon maailmassa

Pyöreä totuus on monologiesitys joka kertoo nuoren ihmisen kasvutarinan jalkapallon maailmassa. Esitys käsittelee auktoriteetteja, kiusatuksi tulemisen kokemusta, omien valintojen merkitystä sekä menettämisen pelkoa. Tarina kuvaa sitä, millaista on katsoa vaihtopenkiltä kun unelmat liukutaklataan kumoon.

Näytelmä pohjautuu näyttelijä-käsikirjoittaja Jarno Hyökyvaaran omiin kokemuksiin ja on hyvin henkilökohtainen esitys. Jarno on pelannut itse ammatiksi jalkapalloa vuosina 2004-2006 ja on ollut joukkueensa mukana voittamassa Veikkausliigassa pronssia sekä Suomen Cup -mestaruuden.

Esitys on valmistettu Lappeenrannan kaupunginteatterissa keväällä 2021.

Esityksen yhteyteen on tilattavissa nuorille räätälöity työpaja, joka tarjoaa mahdollisuuden syventyä esityksen teemoihin. Työpajan kesto on 60min. Vetäjänä toimii näyttelijä ja teatteriopettaja Mirjami Heikkinen. Työpajan kanssa esitys on tilattavissa 26.6.-28.6., 10.7.-12.7. sekä 21.8.-13.9. välillä.

Tämä esitys on tilattavissa vierailulle kouluihin sekä terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin 22.6.-30.6., 10.7.-14.7. sekä arkisin 7.8.-30.11. Esitys kestää 45 min ja sopii sekä sisä- että ulkotiloihin.

Tilaukset ja lisätiedot: tuottaja Jeroen Sebrechts, 050 343 9144, etunimi.sukunimi (at) kansallisteatteri.fi.

Mikä on Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö?

Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö vie taidetta kouluihin ja  keskelle terveydenhuollon, sosiaalityön ja vankeinhoidon yksiköiden arkea. Kiertuenäyttämö tuottaa myös tutkivan teatterityön prosesseja ja osallistavia kenttätyöjaksoja erilaisten yhteisöjen kanssa tavoitteenaan tuoda muuten kuulumattomiin jäävä ääni osaksi Kansallisteatterin repertuaaria.Lue lisää Kiertuenäyttämön toiminnasta.

Tekijät

Työryhmä

Näyttelijä, käsikirjoittaja
Jarno Hyökyvaara
Valo- ja äänisuunnittelu
Olli-Pekka Pyysing
Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksyn 2023 ensi-iltoja

""

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

Ujuni Ahmed – Elina Hirvonen
Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa

Kirsi Porkka – Marina Meinander
Komedia loputtomista ruuhkavuosista
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Europeana

Patrik Ouředník – Minna Leino
Johdatus Euroopan absurdiin vuosisataan
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu