Uutinen – 4.1.2023

Kansallisteatterin kevään 2023 koko ohjelmisto on julkaistu – lue tuore Kansallisteatteri-lehti

""

Kansallisteatterin koko kevään 2023 näytäntöjen liput ovat myynnissä. Lippuja voi ostaa sekä kevään ensi-iltoihin että jatkaviin esityksiin. Keväällä Kansallisteatterin näyttämöillä nähdään inhimillisiä tragedioita ja vahvojen aatteiden värittämiä kohtaloita. Rankkojenkin tarinoiden lomasta pilkistelee hurtti huumori.

Selaile uutta Kansallisteatteri-digilehteä tai tutustu koko ohjelmistoon kätevästi kansallisteatteri.fi-sivustolla.

 

Nuoret idealistit – aatteista ja ihmisistä

""

Nuoret idealistit on uusi, pysähdyttävä teos Hitler ja Blondi -menestysesityksen tekijältä Michael Baranilta. Uutuusnäytelmä on tarina totuudesta ja sen suhteellisuudesta, rakkaudesta, vihasta ja niiden häilyvästä rajapinnasta sekä aatteista ja ihmisistä ajan virrassa.

Lue lisää

 

Varamiehet / Varumehed – haikea komedia virolaisista vierastyöläisistä

""

Varamiehet on esitys virolaisten keikkatyöläisten karusta arjesta Suomessa. Se antaa äänen ihmisille, jotka tekevät kaikkea sitä, mitä suomalaiset eivät tee. Esityksessä huumori kohtaa surun, kodin ja perheen ikävän, ulkopuolisuuden ja jatkuvan väliaikaisuuden tunteen vieraassa maassa. Esitys on suomeksi ja viroksi, ja se tekstitetään molemmille kielille.

Lue lisää

 

Karpolla on asiaa – tosikertomuksia havumetsien maasta

""

Kristian Smedsin Karpolla on asiaa on kunnianosoitus Hannu Karpon elämäntyölle ja uuden näyttelijäsukupolven esiinmarssi Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä! Karpolla on asiaa on hauska, lämmin ja koskettava esitys. Pääosassa on yksityinen suomalainen ihminen: hänen tarinansa, hänen kokemuksensa ja kohtalonsa. Puhutaan asiaa – ja täydellä sydämellä.

Lue lisää

 

Lear – ”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?”

""

Huipputekijöiden uusi ja erilainen Shakespeare-tulkinta ottaa lähtökohdakseen monia koskettavan näkökulman ‒ muistisairauden. Inhimillisen kokemuksen kautta nähty Lear kertoo vanhuuden hauraudesta, sisaruskateudesta ja hyväksytyksi tulemisen tarpeesta, pyyteettömästä heikkojen auttamisesta ja häikäilemättömästä omaneduntavoittelusta.

Lue lisää

 

Pentti Linkola – kaltaisemme?

""

Lintuharrastaja, pasifisti ja ihmisvihaaja, akateemisesti koulutettu kalastaja, syväekologian guru joka eli kuten opetti, elämästään performanssin tehnyt mediapersoona, ekofasisti ja -terroristi. Tällä esityksellä yritämme ymmärtää Pentti Linkolan elämää ja ajattelua – ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan.

Lue lisää

 

Pudota – kun luvattu lapsi ei syntynytkään

""

Pudota on dokumentaarinen esitys ei-toivotusta lapsettomuudesta. Se on esitys irtipäästämisestä, pudottamisesta ‒ sen kauhusta ja keveydestä. Mitä tapahtuu, kun ihminen joutuu luopumaan jonkin asian toivomisesta? Miten hyvästellä ja haudata jokin sellainen, jota ei ole koskaan ollut.

Lue lisää

 

Teatteri Totti: Rakkaus kenkälaatikossa – koskettava esitys vaietusta aiheesta

""

Leila ja Ilmari ovat perinnöllisesti kuuroja. Avioliittolain nojalla Leila ei olisi saanut lupaa avioitua Ilmarin kanssa ilman, että suostuisi steriloitavaksi ensimmäisen lapsen synnyttyä. Luvassa on koskettava esitys vaietusta aiheesta. Esityksen kieli on suomalainen viittomakieli, ja se puhetulkataan suomeksi.

Lue lisää

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2024 ensi-iltoja

""

Laulujoutsen ‒ katastrofiballadi

Aurinkoteatteri ja Kansallisteatteri esittävät
Kun talous pannaan tasapainoon, ihmisarvo ei saa muodostua esteeksi.
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eichmann ‒ mistä yö alkaa

Stefano Massini
Esitys pahuudesta ja vastuusta
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu