""

YTYÄ! Yleisötyö

YTYÄ! yleisötyön tavoitteena on laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta sekä lisätä teatterin saavutettavuutta.

Yleisötyö järjestää esityksiin liittyviä keskusteluja, tapahtumia ja työpajoja sekä valmistaa esityksiin liittyviä pedagogisia aineistoja. Teatteritoimintaan ja teatteriammatteihin tutustutaan kulissikurkistuksilla ja taiteilijatapaamisissa. Yleisötyö toteuttaa toimintaa lähiöissä sekä erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja hankkeita. Koululaisten työelämään tutustumisharjoittelujen (TET-jaksot) tiedusteluihin vastaa teatterikuraattori.

Tekijät esiin! - ja Teemakeskustelut

Tekijät esiin! –tapaamisissa ensi-iltojen kirjailijat, ohjaajat ja näyttelijät kertovat omasta työstään ja tulevasta esityksestä. Teemakeskusteluissa sekä tekijät että eri alojen asiantuntijat keskustelevat esitysten herättämistä kysymyksistä. Keskustelutilaisuudet ovat maksuttomia.

Syksyn 2022 keskustelut löydät ohjelmistokalenterista.

Teatterietiketti

Rento meininki takaa onnistuneen teatteri-illan! Teatterissa käyntiin liittyy kuitenkin joitain tapoja ja käytänteitä, jotka on hyvä käydä läpi ennen teatterivierailua. Miten käyttäytyä teatterissa? Ota selvää ja lataa teatterietikettimme?

 

Teatterin ABC

Tutustu teatterissa käytettävään ammattisanastoon! Olemme laatineet teatterisanaston helpottaaksemme teatterissa käytettävän ammattikielen ymmärtämistä. 

 

Yleisötyön yhteystiedot

Lue tuorein YTYÄ! -uutiskirje!

Jos haluat lisätietoa teatterikasvatuksesta ja yleisötyöstä Kansallisteatterissa, täytä lomake ja liity postituslistallemme.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksy 2022 Suurella näyttämöllä

""

Ensimmäinen tasavalta

Esa Leskinen
K. J. Ståhlberg ja taistelu suomalaisesta demokratiasta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Sanantuoja

Caryl Churchill
Kaksi näytelmää: Surma ja Sanantuoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Jukka Puotila -show 2022

Jukka Puotila — Taina West
Viidentoista vuoden putki jatkuu!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen avec Jacques Brel spécial

Väkeviä Jacques Brel -tulkintoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu