""

Kulttuurin kummilapset

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen ja kulttuuriin.

Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen (2) tapahtumaan. Kummius määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Vuonna 2021 syntyneiden helsinkiläisvauvojen kulttuurikummeina toimivat helsinkiläiset teatterit.

Keväällä 2022 Kansallisteatterin kummilapset pääsivät ihmettelemään Unessa-vauvateatteriesitystä helsinkiläisissä leikkipuistossa. Esitykset jatkuvat joulukuussa 2022 Kansallisteatterin lämpiössä.

Unessa-vauvateatteriesityksessä vauvat ja aikuiset pääsevät unen pilvien matkaan. Mitä unipilvistä paljastuu? Unessa tavataan muun muassa yöperhonen, tanssiva käärme ja lauluun innostava kukka. Esityksen aikana vauvat pääsevät aistimaan erilaisia muotoja ja ääniä pehmeässä unimaailmassa. Unessa-vauvateatteriesitys ei perustu kieleen ja on suunnattu erityisesti myös perheille, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Konsepti ja esiintyjät: Eveliina Heinonen sekä Anni Pellikka

Lisää Kulttuurin Kummilapset -hankkeesta

Esitykset ovat tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Ne suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille kielitaidosta ja kulttuuritaustasta riippumatta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään eri puolilla Helsinkiä. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa www.kummilapset.hel.fi. Lapsen syntymävuosi määrää kulttuurikummin, mutta toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmin, aina lapsen kouluikään saakka. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lisätietoja löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Marras-joulukuun ensi-illat

""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka 150-vuotiaan Kansallisteatterin historiaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu