Uutinen – 16.8.2022

Kansallisteatteri rekrytoi: haemme Yhteisöt ja osallisuus -osastolle taiteellista suunnittelijaa, yleisötyövastaavaa ja tuottajaa

""

Suomen Kansallisteatterissa aloittaa toimintansa Yhteisöt ja osallisuus -osasto, johon kootaan Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön, Kantti – Nuorten Kansallisteatterin ja YTYÄ! Yleisötyön toiminta. Lue lisää uudesta osastostamme.

Haemme Yhteisöt ja osallisuus -osastolle taiteellista suunnittelijaa, yleisötyövastaavaa ja tuottajaa.

Osana Yhteisöt ja osallisuus -osastoa olet vahvistamassa Kansallisteatterin yhteyttä yhteiskuntaan ja sen erilaisiin yhteisöihin. Yhdessä muiden osaston työntekijöiden kanssa teet työtä  sen eteen, että teatterin toiminta olisi entistä saavutettavampaa ja mahdollisimman esteetöntä. Etsit tapoja ottaa erilaisia ihmisiä mukaan teatterin taiteelliseen prosessiin ja pohdit, miten tasa-arvoa on mahdollista edistää taiteen keinoin. Pääset osaksi moniarvoista työyhteisöä, joka etsii ennakkoluulottomasti myös kansainvälisen toiminnan uusia muotoja. Osaston päällikkönä toimii näyttelijä-ohjaaja, teatteritaiteen tohtori Jussi Lehtonen.

Taiteellinen suunnittelija

We are looking for an Artistic Programmer – read more in English.

Taiteellisen suunnittelijan tehtävänä on valmistaa tuotantoja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön ja Nuorten Kansallisteatteri Kantin ohjelmistoon. Kiertuenäyttämö vie esityksiä ja työpajoja terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköihin, vankiloihin sekä erityiskouluihin. Se tekee myös dokumenttiteatteriprojekteja, joiden tarkoituksena on tuoda eri tavoin marginalisoitujen yhteisöjen ääntä kuuluville. Nuorten Kansallisteatteri Kantti valmistaa esityksiä nuorille yleisöille ammattilaisvoimin, läheisessä yhteistyössä nuorten ja koulujen kanssa.

Teosten valmistamisen lisäksi taiteellinen suunnittelija osallistuu myös Yhteisöt ja osallisuus -osaston toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Kahden vuoden työsuhteeseen 1.12.2022 alkaen haetaan ohjaajaa, dramaturgia, koreografia tai esitystaiteilijaa, jolla on oman alansa korkeakoulututkinto ja / tai vahvat taiteelliset näytöt. Kannustamme myös nuoria, hiljattain valmistuneita tekijöitä jättämään hakemuksen. Noudatamme teatterialan työehtosopimusta.

Hakemukset pyydämme toimittamaan viimeistään 9.9.2022 klo 16.00 osoitteeseen roosa.vaverka@kansallisteatteri.fi. Hakemukseen liitetään vapaamuotoinen motivaatiokirje, cv sekä portfolio, jossa on linkkejä hakijan aikaisemmin valmistamiin teoksiin. Syyskuun loppuun mennessä hakijoista valitaan ne, joille annetaan ennakkotehtävä ja jotka haastatellaan.

Lisätietoja antaa Yhteisöt ja osallisuus -osaston päällikkö Jussi Lehtonen 22.8. klo 12-14 ja 30.8. klo 11-13 / 050 441 7611.

Yleisötyövastaava

Kansallisteatterin pitkäaikaisen teatterikuraattorin jäädessä eläkkeelle haemme yleisötyövastaavaa vakituiseen työsuhteeseen. YTYÄ! Yleisötyön toiminnan tavoitteena on laajentaa ja syventää teatterin ja yleisön suhdetta sekä lisätä teatterin saavutettavuutta. Yleisötyö järjestää esityksiin liittyviä keskusteluja, tapahtumia ja työpajoja sekä tekee hankeyhteistyötä useiden tahojen kanssa.
Yleisötyövastaavan työnkuvaan kuuluu mm. yleisötyön kehittäminen ja toteuttaminen, taiteellis-tuotannollinen työskentely hankkeissa sekä yhteydenpito sidosryhmiin ja verkostoihin.

Hakijalta toivomme
•    soveltuvaa korkeakoulututkintoa
•    hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja
•    vastuullista otetta ja oma-aloitteellisuutta
•    valmiutta työskennellä vaihtelevina työaikoina
•    hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
•    ymmärrystä taiteellisista ja tuotannollisista prosesseista

Työsuhde on vakituinen ja kokoaikainen 1.11.2022 alkaen. Koeaika on 4 kk. Noudatamme teatterialan työehtosopimusta.

Hakemukset pyydämme toimittamaan viimeistään 9.9.2022 klo 16.00 osoitteeseen hakemukset@kansallisteatteri.fi.

Lisätietoja antaa tuotantojohtaja Päivi Isosaari pe 19.8. klo 10-12 ja to 25.8. klo 10-12 / 050 3816436.

Tuottaja

Yhteisöt ja osallisuus -osastolle haetaan tuottajaa. Syksyn 2022 ajan työskentelet YTYÄ! Yleisötyön hankkeissa ja 1.1.2023 alkaen uuden osaston tuotannoissa tiiviissä yhteistyössä osaston muiden työntekijöiden kanssa. Työtehtäviisi kuuluu mm. taiteellis-tuotannollinen työskentely, talouteen ja viestintään liittyvät tehtävät, yhteydenpito sidosryhmiin ja hankehallinnointi. Työnkuva kehittyy uuden osaston aloitettua toimintansa.

Hakijalta toivomme
•    tehtävään soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta
•    hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja
•    vastuullista otetta, oma-aloitteellisuutta ja vahvaa organisointikykyä
•    ennakkoluulotonta asennetta ja idearikkautta
•    hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
•    ymmärrystä taiteellisista ja tuotannollisista prosesseista

Työsuhde on vakituinen ja kokoaikainen. Tehtävä täytetään mahdollisimman pikaisella aikataululla syksyn 2022 aikana. Koeaika on 4 kk. Noudatamme teatterialan työehtosopimusta.
Hakemukset pyydämme toimittamaan viimeistään 9.9.2022 ko 16.00 osoitteeseen hakemukset@kansallisteatteri.fi.

Lisätietoja antaa tuotantojohtaja Päivi Isosaari pe 19.8. klo 10-12  ja to 25.8. klo 10-12 / 050 3816436.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Syksy 2022 Suurella näyttämöllä

""

Ensimmäinen tasavalta

Esa Leskinen
K. J. Ståhlberg ja taistelu suomalaisesta demokratiasta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Sanantuoja

Caryl Churchill
Kaksi näytelmää: Surma ja Sanantuoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Jukka Puotila -show 2022

Jukka Puotila — Taina West
Viidentoista vuoden putki jatkuu!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Timo Tuominen avec Jacques Brel spécial

Väkeviä Jacques Brel -tulkintoja
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu