Kulttuurin kummilapset

Vuonna 2021 syntyneiden helsinkiläislasten kulttuurikummeina toimivat helsinkiläiset teatterit. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan.

Huhtikuussa 2023 Kansallisteatterin kummilapset pääsevät ihmettelemään Muuttomies-taaperoteatteriesitystä Omapohjan näyttämölle. Muuttomies on 1–3-vuotiaille suunnattu esitys, jossa seikkailee erilaisten ystäviensä luona vieraileva nomadi. Kaikenkielisille katsojille soveltuvassa esityksessä lapsikatsojat pääsevät osallistumaan seikkailuun eläinystäviä halaamalla tai leikkimällä heidän kanssaan. Esitys sisältää myös sirkusta ja musiikkia.

Ohjaus, käsikirjoitus ja toteutus: Eero Ojala

Lisää Kulttuurin Kummilapset -hankkeesta

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneellä tai syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen ja kulttuuriin. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa www.kummilapset.hel.fi. Lapsen syntymävuosi määrää kulttuurikummin, mutta toimintaan voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmin, aina lapsen kouluikään saakka. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Nukketeatteri Sampo, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö. ja Q-teatteri.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lisätietoja löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Kevään 2023 ensi-illat

""

Varamiehet / Varumehed

Andra Teede
Haikea komedia virolaisista vierastyöläisistä
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Karpolla on asiaa

Kristian Smeds
Tosikertomuksia havumetsien maasta
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lear

William Shakespeare
”Kuka voisi kertoa, kuka minä olen?” 
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Pentti Linkola – kaltaisemme?

Eeva Putro ‒ Atro Kahiluoto
Yrityksiä ymmärtää ihmistä, joka rakasti enemmän lintuja kuin lajitovereitaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu
""

Rakkaus kenkälaatikossa

Teatteri Totti esittää Jaana Tiaisen näytelmän
Koskettava esitys vaietusta aiheesta
Omapohja
Tutustu ja osta lippu